Κόσμος

Κιέβο: Ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε σταθμό ηλεκτροπαραγωγής στη Χερσώνα πριν αποχωρήσει

Η εθνική διαχειρίστρια εταιρεία του δικτύου ηλεκτροδότησης τηςΟυκρανίας, η Ukrenergo, ανακοίνωσε σήμερα ότι ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε έναν βασικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής στη Χερσώνα, πριν από την αποχώρησή του από την πόλη και τη δεξιά όχθη του ποταμού Δνείπερου την περασμένη εβδομάδα.

«Ο σταθμός που τροφοδοτούσε με ηλεκτρική ενέργεια όλη τη δεξιά όχθη στην περιφέρεια της Χερσώνας και ένα σημαντικό κομμάτι της περιφέρειας Μικολάιφ, έχει ουσιαστικά καταστραφεί», έγραψε ο πρόεδρος της Ukrenergo Βολοντίμιρ Κουντρίτσκι στο Facebook, προσθέτοντας ότι αυτό ήταν μια από τις «συνέπειες του φόβου των δυνάμεων κατοχής προτού τραπούν σε φυγή».

«Τα μεγαλύτερο μέρος της περιοχής της Χερσώνας που απελευθερώθηκε είναι χωρίς ρεύμα από τις 6 Νοεμβρίου», συνέχισε ο Κουντρίτσκι. «Κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να τροφοδοτήσουμε τους ανθρώπους με ηλεκτρικό ρεύμα μόλις καταστεί δυνατόν», υπογράμμισε επίσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Η Ουκρανία «διαβίβασε τον κατάλογο του εξοπλισμού που χρειάζεται η περιοχή της Χερσώνας στους διεθνείς εταίρους μας», διευκρίνισε, προσθέτοντας ότι «ήδη η Πολωνία και η Γαλλία ανταποκρίθηκαν».

Η Χερσώνα ήταν η πρώτη μεγάλη πόλη και το μόνο περιφερειακό κέντρο που κατέλαβε ο ρωσικός στρατός μετά την εισβολή, η οποία άρχισε στο τέλος Φεβρουαρίου.

Η αναγκαστική αποχώρηση των στρατευμάτων της Μόσχας απέναντι στην πίεση της ουκρανικής αντεπίθεσης ήταν ένα χαστούκι για τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος διέταξε τον Σεπτέμβριο την επιστράτευση 300.000 εφέδρων.

Ο ρωσικός στρατός διεξήγαγε τις τελευταίες εβδομάδες κύματα μαζικών επιδρομών με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη στις ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ