Κόσμος

Αυστραλία: Ρώσοι εξαπέλυσαν την κυβερνοεπίθεση που απέσπασε ιατρικά δεδομένα εκατομμυρίων πολιτών

Την ανακοίνωση έκανε σήμερα ο αρχηγός της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας στην Αυστραλία Reece Kershaw.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός της χώρας Άντονι Αλμπανίζι είχε καλέσει την

Ομοσπονδιακη Αστυνομία να προβεί σε ανακοινώσεις σχετικά με την προέλευση των δραστών και τις προσπάθειες εντοπισμού τους σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει έστω εν μέρει τα εκατομμύρια των Αυστραλών των οποίων τα προσωπικά, ιατρικά  και άλλα δεδομένα έχουν κλαπεί ως αποτέλεσμα της κυβερνοεπίθεσης που δέχθηκαν τα υπολογιστικά συστήματα από τους χάκερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι δράστες ζήτησαν λύτρα αλλιώς απείλησαν να δημοσιοποιήσουν τα στοιχεία στο διαδίκτυο.

Ζήτησαν να πληρωθεί “ένα δολάριο για κάθε όνομα” από τα συνολικά περισσότερα από εννέα εκατομμύρια Αυστραλούς που έπεσαν θύματα της επίθεσης.

Η εταιρία, λαμβάνοντας σχετική συμβουλή από την κυβέρνηση αρνήθηκε την καταβολή και οι δράστες από προχθές άρχισαν να υλοποιούν την απειλή τους, αναρτώντας στοιχεία θυμάτων στο λεγόμενο “σκοτεινό διαδίκτυο”.

Η ομοσπονδιακή αστυνομία δεν κατονόμασε τους δράστες αλλά στις δηλώσεις του ο κ. Kershaw τόνισε πως οι Αρχές γνωρίζουν ποιοι είναι και τόνισε εμφαντικά πως η Αυστραλιανή Αστυνομία έχει υψηλό δείκτη επιτυχίας σε βάρος εγκληματιών εκτός συνόρων ώστε αυτοί τελικά να καθίσουν στο εδώλιο και να έρθουν αντιμέτωποι με τον νόμο.

Στην Αυστραλία η πληρωμή λύτρων δεν είναι παράνομη αλλά μετά τα γεγονότα, αρκετοί ειδικοί προτείνουν να νομοθετήσει σχετικά η κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ