Κόσμος

Τρελές γκέλες! Πετρελαϊκό μπλόκο ετοιμάζει ο Χαφτάρ με τις ευλογίες της Αιγύπτου

Ο γαλλικός ιστότοπος Africa Intelligence ανέφερε ότι ο Χαλίφα Χαφτάρ απειλεί να αποκλείσει πετρελαιοπηγές σε εδάφη που ελέγχονται από τις δυνάμεις του, προκειμένου να ανακτήσει τα βήματά του στον αγώνα για την εξουσία, λέγοντας ότι αυτό προέρχεται από την αιγυπτιακή πίεση.

Είχαμε γράψει στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ πως πρόσφατα Αιγύπτιος στρατηγός συναντήθηκε με τον Στρατάρχη Χαφτάρ, ενώ σε άλλο άρθρο είχαμε αναλύσει και τι συζήτησε ο Αιγύπτιος επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών με τον Χαφτάρ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Υπήρξαν αρκετές ενδείξεις τις τελευταίες ημέρες: η αναζωπύρωση των ταραχών στο Φεζάν, κοντά στην περιοχή όπου βρίσκονται τα κοιτάσματα Sharara και El Feel, και η ανακοίνωση του Χαφτάρ, κατά τη διάρκεια της επιδεικτικής στρατιωτικής παρέλασης στη Σεμπά στις 17 Οκτωβρίου, μιας πιθανής επίθεσης εναντίον της Τρίπολης. Αυτές οι απειλές προέρχονται από έναν άνθρωπο που βρίσκεται σε δύσκολη θέση" ανέφερε ο ιστότοπος συμπληρώοντας πως "Ο Χάφταρ δεν είναι ο μόνος που μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο".

Πρόσθεσε ότι ο σύμμαχος του Χάφταρ, η Αίγυπτος, τον πιέζει να λάβει μέτρα κατά της πετρελαϊκής συμφωνίας που συνήφθη μεταξύ Τρίπολης και Τουρκίας, λέγοντας ότι ο Χάφταρ πιάστηκε στα πράσα όταν ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης εθνικής ενότητας πήρε τον έλεγχο του πετρελαϊκού τομέα της χώρας αναδιοργανώνοντας το Ανώτατο Συμβούλιο Ενέργειας της Λιβύης.

"Ως επικεφαλής του Συμβουλίου Ενέργειας, ο πρωθυπουργός της GNU Αμπντούλ Χαμίντ Ντιμπίμπα έχει το πάνω χέρι σε όλα τα πετρελαϊκά θέματα. Το πιο σημαντικό είναι ότι του δίνει ένα μέσο για να αποδυναμώσει τη θέση του υπουργού πετρελαίου του, Μοχάμεντ Αούν, και του προέδρου της NOC", το δημοσίευμα προσθέτει.

Αναφέρεται ότι τα ΗΑΕ μείωσαν την οικονομική τους βοήθεια προς τον Haftar και υποστήριζαν επίσης τον Dbeibah, μια απώλεια που η υποστήριξη της Αιγύπτου δεν μπορεί να αναπληρώσει.

"Ένας νέος αποκλεισμός των πετρελαιοπηγών θα μπορούσε να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο τα οικονομικά του Χαφτάρ, και επομένως την ικανότητά του να διοικεί τις δυνάμεις του, καθώς και ορισμένες φυλετικές συμμαχίες" καταλήγει η ιστοσελίδα. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Οι Τούρκοι κατασκεύασαν τον πανίσχυρο κινητήρα TEI-TF6000 -Το μαχητικό αεροσκάφος της TF-X & τα UAV Kızılelma και Anka-3 αποκτούν τεράστιες δυνατότητες (Bίντεο)

Η εξοπλιστική προσπάθεια της Τουρκίας δεν περιορίζεται σε παραγωγή νέων οπλικών συστημάτων, αλλά επεκτείνεται και στην...