Κόσμος

Πρώην σύμβουλος της Μέρκελ: Ο Πούτιν στοχεύει τη Γερμανία με πυρηνική απειλή-Η Ρωσία ανακοίνωσε ασκήσεις στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου, Christoph Heusgen, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θέλει πρωτίστως να ασκήσει επιρροή στη Γερμανία με τις πυρηνικές απειλές του στον πόλεμο της Ουκρανίας .

Με αυτή την απειλή, ο Πούτιν προσπαθεί να υποκινήσει τους φόβους και να αποδυναμώσει την υποστήριξη προς την Ουκρανία. «Είμαστε πίσω στη λογική του Ψυχρού Πολέμου», είπε στην εφημερίδα της Mediengruppe Bayern.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Αμερικανοί έχουν καταστήσει σαφές στη Μόσχα ότι η χρήση πυρηνικών όπλων θα είχε καταστροφικές συνέπειες για τη Ρωσία, είπε ο Χόυσγκεν. «Δεν μπορώ να φανταστώ ότι υπάρχουν Ρώσοι στρατηγοί με αυτοκτονικές τάσεις που θα εφάρμοζαν μια τέτοια εντολή».

Σχετικά με το ζήτημα της πιθανής ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ , ο Χόυσγκεν είπε ότι η πρώην καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ( CDU ) είχε ασκήσει βέτο σε μια σύνοδο κορυφής το 2008. Η κατάσταση έχει αλλάξει ως αποτέλεσμα της παραβίασης του διεθνούς δικαίου από τον Πούτιν, δήλωσε ο Χόυσγκεν, ο οποίος ήταν σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής της Μέρκελ για πολλά χρόνια.

«Αλλά νομίζω ότι δεν πρέπει πλέον να αποκλείουμε την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ», είπε ο Χόυσγκεν στις εφημερίδες.

Η Ρωσία ανακοίνωσε ασκήσεις στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων

Στο μεταξύ η Ρωσία ξεκινά τις ασκήσεις των στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων «Grom-2022». Όπως είπε ο Πάτρικ Ράντερ σε ενημέρωση στο Πεντάγωνο στις 26 Οκτωβρίου, οι ρωσικές αρχές ειδοποίησαν επίσημα τις Ηνωμένες Πολιτείες σχετικά.
 
Η λήψη μιας τέτοιας ειδοποίησης επιβεβαιώθηκε από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. «Αυτές οι ειδοποιήσεις μειώνουν τον κίνδυνο εσφαλμένης εκτίμησης του τι συμβαίνει», δήλωσε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας Ned Price.
Παράλληλα, το Πεντάγωνο σημείωσε ότι οι ασκήσεις, που διεξάγονται σε τακτική βάση, προκαλούν ιδιαίτερη ανησυχία αυτή τη φορά, καθώς ξεκινούν με φόντο τις ρωσικές πυρηνικές απειλές και τις κατηγορίες της Ουκρανίας για δημιουργία «βρώμικης βόμβας».
Η ουκρανική έκδοση της Defense Express ανέφερε προηγουμένως ότι η άσκηση Thunder θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί αφού οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ ολοκληρώσουν την άσκηση Steadfast Noon που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στο Βέλγιο με τη συμμετοχή 14 χωρών του ΝΑΤΟ στις 30 Οκτωβρίου για να δοκιμάσουν τις πυρηνικές δυνάμεις της συμμαχίας. Η ακριβής ημερομηνία των ρωσικών ασκήσεων είναι άγνωστη.
Η προηγούμενη άσκηση Thunder πραγματοποιήθηκε στις 19 Φεβρουαρίου 2022, πέντε ημέρες πριν από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Δεν είναι “βρώμικες βόμβες”: Ποιες περιοχές θα χτυπήσουν οι Ουκρανικές δυνάμεις με τις οβίδες απεμπλουτισμένου ουρανίου- Ετοιμάζεται ο Πούτιν

Τι είναι το απεμπλουτισμένο ουράνιο με το οποίο η Ουκρανία θα λάβει οβίδες και γιατί δεν είναι «βρώμικη βόμβα»