Κόσμος

Ζελένσκι: Απέπεμψε τον πρεσβευτή της Ουκρανίας στο Καζακστάν-«Πρέπει να σκοτώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους Ρώσους» είχε πει

Aυτό αναφέρεται σε διάταγμα που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του προεδρικού γραφείου.

Στις 21 Αυγούστου ο Ουκρανός πρέσβης Πέτρο Βρουμλιόφσκι σε συνέντευξη του στον Μπλόγκερ Ντίζα Κουζαϊροφ , αναφερόμενος στην ρωσικής εισβολή στην Ουκρανία είχε δηλώσει ότι η Ουκρανία προσπαθεί «να σκοτώσει όσον τον δυνατόν περισσότερους Ρώσους» και «όσο πιο πολλούς σκοτώσουμε τώρα, τόσο λιγότερα από τα δικά μας παιδιά θα σκοτώσουν».

Το υπουργείο Εξωτερικών του Καζακστάν είχε ανακοινώσει ότι συνομίλησε με τον Βρουμπλιόφσκι με αφορμή τις δηλώσεις του αυτές. Η ρωσική πλευρά, ζήτησε την απέλαση του Βρουμπλιόφσκι από το Καζακστάν, αλλά η Αστανά (πρωτεύουσα) ανακοίνωσε ότι ο ο Βρουμπλιόφσκι αναχωρεί με άδεια. Όταν έγινε γνωστό ότι ο Βρουμπλιόφσκι επανέρχεται στο Καζακστάν , το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον Καζάχο πρέσβη στην Μόσχα Γιερμέκ Κοσερμπάγιεφ για να διαμαρτυρηθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στη συνέχεια το υπουργείο Εξωτερικών του Καζακστάν κάλεσε τον Ρώσο πρέσβη Αλεξέι Μπορντάφκινα με αφορμή τις δηλώσεις της εκπροσώπου του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα , η οποία αποκάλεσε τον Βρουμπλιόφσκι «απεσταλμένο του Μπαντέρα» εκφράζοντας την δυσαρέσκεια της για την επιστροφή του Ουκρανού πρεσβευτή στην Αστανά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ