Κόσμος

Washington Post: Το Ιράν θα στείλει βαλλιστικούς πυραύλους και drones στη Ρωσία

Το Ιράν σχεδιάζει να στείλει βαλλιστικούς πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη Ρωσία που προορίζονται για χρήση στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία, σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όλα αυτά τα δημοσιεύματα την στιγμή που η Ουκρανία, έδωσε στην δημοσιότητα βίντεο, από την πρωινή ρωσική πυραυλική επίθεση στο Κίεβο. Όπως υποστηρίζουν, οι Ρώσοι επιτέθηκαν με ιρανικά drones, εκ των οποίων το ένα σύμφωνα με τους Ουκρανούς καταρρίφθηκε. 

Αξιωματούχοι των ΗΠΑ και των συμμαχικών δυνάμεων ασφαλείας δήλωσαν στην αμερικανική εφημερίδα ότι η Ισλαμική Δημοκρατία «συμφώνησε μυστικά με τη Μόσχα να αυξήσει την προμήθεια όπλων, συμπεριλαμβανομένων επιθετικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών» και «αυτό που ορισμένοι αξιωματούχοι περιέγραψαν ως τους πρώτους ιρανικής κατασκευής βαλλιστικούς πυραύλους επιφανείας-επιφανείας, που προορίζονται για χρήση εναντίον ουκρανικών πόλεων και θέσεων στρατευμάτων».

Ακόμη, η εφημερίδα, επικαλούμενη εκπροσώπους των αμερικανικών υπηρεσιών ασφαλείας και συμμάχων, οι οποίοι δέχθηκαν να μιλήσουν υπό τον όρο της ανωνυμίας, κάνει λόγο «για την προμήθεια βαλλιστικών πυραύλων εδάφους-εδάφους, που μπορούν να πλήξουν στόχους σε απόσταση 300-700 χιλιομέτρων».

Η Washington Post σημειώνει ότι στις 18 Σεπτεμβρίου, το Ιράν έστειλε μυστικά αντιπροσωπεία στη Μόσχα η οποία συμφώνησε να αυξήσει την προμήθεια ιρανικών όπλων στη Ρωσική Ομοσπονδία, συμπεριλαμβανομένων των βαλλιστικών πυραύλων.

Όπως έχει ήδη αναφερθεί, τον Αύγουστο, η Ρωσία ξεκίνησε να αγοράζει επιθετικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη από το Ιράν, η μαζική χρήση των οποίων στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία άρχισε τον Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Βολοντιμίρ Ζελένσκι, η Ρωσική Ομοσπονδία παρήγγειλε 2.400 μονάδες επιθετικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών από το Ιράν.

Το καθεστώς στην Τεχεράνη έχει επανειλημμένα αρνηθεί ότι έχει προμηθεύσει τέτοιου είδους όπλα στη Ρωσία, ενώ το Σάββατο, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν τόνισε ότι «η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν δεν έχει παράσχει και δεν θα παράσχει κανένα όπλο για να χρησιμοποιηθεί στον πόλεμο στην Ουκρανία».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ουκρανός στρατιώτης σε Ζελένσκι: “ Θα το πληρώσεις αυτό”-Σφαγή Ουκρανών ενώ η Wagner δηλώνει ότι μπήκε στο Δημαρχείο του Μπαχμούτ (Βίντεο)

Δήλωση Αμερικανού Α/ΓΕΕΘΑ για περιορισμό των Ρώσων στην πόλη και τα περίχωρα του Μπαχμούτ- Έρχεται μεγάλη ουκρανική...