Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Σε συναγερμό οι Ρώσοι Στρατηγοί: Τρία ''κόκκινα'' μέτωπα, που θα χτυπήσουν οι ΕΔ της Ουκρανίας- Πήραν ''φωτιά'' τα φτερά! Τα ρωσικά μαχητικά Su-25 εν δράσει (Βίντεο- Εικόνες)

Επανειλημμένοι ρωσικοί βομβαρδισμοί στην Ζαπορίζια.  Η Ζαπορίζια είναι μία από τις τέσσερις ουκρανικές περιφέρειας που προσάρτησε η Ρωσία. Η Ουκρανία έχει τονίσει ότι δεν θα δεχθεί ποτέ την παράνομη αρπαγή του εδάφους της δια της βίας, ενώ και οι σύμμαχοι του Κιέβου έχουν υπογραμμίσει ότι δεν αναγνωρίζουν την κίνηση της Μόσχας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στη διάρκεια της νύκτας από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς εναντίον της πόλης Ζαπορίζια στην Ουκρανία, ενώ υπέστησαν ζημίες ή καταστράφηκαν κτίρια κατοικιών και προκλήθηκαν εκτεταμένες πυρκαγιές, δήλωσε ο περιφερειάρχης Ολεξάντρ Σταρούχ.

Μία γυναίκα σκοτώθηκε από τον βομβαρδισμό και μία ακόμη την ώρα που τη μετέφεραν στο νοσοκομείο, επεσήμανε ο Σταρούχ στο Telegram. «Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι βρίσκονται κάτω από τα ερείπια κτιρίων», πρόσθεσε. «Πολλοί άνθρωποι διασώθηκαν, ανάμεσά τους ένα τρίχρονο κορίτσι (…) Η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζεται», σημείωσε.

Ρώσοι Στρατηγοί: Τρία τα ''κόκκινα'' μέτωπα, που προσπαθούν να χτυπήσουν οι Ουκρανοί

Στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες και Ρώσοι Στρατηγοί μιλούν στο ''Tsagrad'', και τονίζουν τις εύφλεκτες περιοχές, τα τρία ''κόκκινα'' μέτωπα, που μπορεί να χτυπήσουν οι ΕΔ της Ουκρανίας. 

''Ανασυντάσσονται οι ΕΔ της Ουκρανίας''

''Ανασυντάσσονται οι ΕΔ της Ουκρανίας και προσπαθούν να χτυπήσουν σε διαφορετικές κατευθύνσεις'', τονίζουν οι μαχητές της πρώτης γραμμής. 

Έτσι, ένας στρατιωτικός εμπειρογνώμονας και Πρώτος Αναπληρωτής Υπουργός Πληροφοριών του DPR Daniil Bezsonov χαρακτήρισε την κατάσταση στα μέτωπα «δύσκολη»:

''Χθες ο εχθρός διερεύνησε τις άμυνές μας στην κατεύθυνση της Ζαπορίζιας. Στην κατεύθυνση Χερσώνα, ο εχθρός συνεχίζει να μας πιέζει με μεγάλες δυνάμεις και έπρεπε να υποχωρήσουμε σε ορισμένους τομείς για να συντομεύσουμε και να ισοπεδώσουμε τη γραμμή του μετώπου. Ναι, η υποχώρηση είναι καλύτερη από το να τσακιστείς. Το γιατί έγινε δυνατή αυτή η κρίση, δεν μπορώ να το κρίνω. Ας το αντιμετωπίσουν οι αρχές''. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, ''οι συμμαχικές δυνάμεις έχουν την ίδια ανησυχητική κατάσταση «στο βόρειο μέτωπο, στα απομεινάρια της περιοχής του Χάρκοβο και στα βόρεια της ΛΔΔ''. Ο Bezsonov σημειώνει ότι "εκεί ο εχθρός έχει περισσότερες δυσκολίες και τεράστιες απώλειες λόγω της ενεργού αντίστασης στην άμυνα των στρατευμάτων μας. Η κατάσταση δεν έχει αλλάξει σε άλλους τομείς του μετώπου στη ΛΔΔ. Όλες οι προσπάθειες του εχθρού να πραγματοποιήσει αντεπίθεση οι ενέργειες καταστέλλονται σοβαρά από τους μαχητές μας''. 

Ωστόσο, ένας κάτοικος του DPR ανέφερε επίσης την επιτυχία των Ρώσων στρατιωτών:

Σήμερα καταφέραμε να προχωρήσουμε και να πάρουμε εχθρικές θέσεις στην περιοχή Novgorodsky . Στις θέσεις βρέθηκαν σημαίες με ναζιστικά σύμβολα. Και αυτές ήταν οι θέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. 

Σοβαρές μάχες αναφέρονται και στο κανάλι "Spetsnaz Archangels": "Κρατάμε την άμυνα από την κατεύθυνση Νικολάεφσκι, η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη, χρησιμοποιούν πολλές δυνάμεις, βοηθά το πυροβολικό''. 

Η έναρξη της μάχης στην κατεύθυνση Kherson ανακοινώθηκε από τους συντάκτες του καναλιού Rybar Telegram.

Σύμφωνα με αυτούς, οι ΕΔ της Ουκρανίας, μετά την επιτυχία στα μέτωπα Krivoy Rog και Berislav, ξεκίνησε μια ανασυγκρότηση των δυνάμεων για μια επίθεση στην Χερσώνα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας μεταφέρουν τρεις στήλες στρατιωτικού εξοπλισμού από τον Νικολάεφ προς τη Οδησσό, τον Βοσιάτσκι και τον Νιου Μπουγκ. Το προσωπικό των Ουκρανών βρίσκεται τόσο κοντά στο Nikolaev όσο και στην τοποθεσία Andreevsky.

Την ίδια στιγμή, η μεταφορά σημαντικών δυνάμεων στα μετόπισθεν κοντά στον Νικολάεφ εγείρει ερωτήματα. Οι συντάκτες εικάζουν ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έμαθαν για τις ρωσικές προετοιμασίες για την άμυνα της Χερσώνας και του υδροηλεκτρικού σταθμού Kakhovka και σε περίπτωση αποτυχίας της επίθεσης, προετοιμάζουν δυνάμεις για να πραγματοποιήσουν την επίθεση εναντίον του Nikolaev.

Επίσης, οι συντάκτες δεν αποκλείουν προσπάθειες από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας να μεταφέρουν πόρους για να χτυπήσουν τα πλευρά των συμμαχικών δυνάμεων και να φτάσουν στα σύνορα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ στην περιοχή Starobelsky.

Νωρίτερα, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας κατάφεραν να ελέγξουν το Kupyansk και το Krasny Liman.

 Βρετανία: Οι πρώτοι Ρώσοι επιστρατευμένοι θα σταλούν στην Χερσώνα

Αφού οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις απελευθέρωσαν έναν αριθμό οικισμών στα βόρεια της περιοχής Χερσώνα, η ρωσική διοίκηση μπορεί να ανησυχεί σοβαρά για τον κίνδυνο απώλειας της Novaya Kakhovka, αυτό εκτιμούν οι Βρετανοί. 

Το κατεστραμμένο πέρασμα του Δνείπερου στην περιοχή παραμένει μια από τις λίγες διαδρομές που έχουν στη διάθεσή τους για να αναπληρώσουν τις δυνάμεις τους.

Ταυτόχρονα, η Ρωσική Ομοσπονδία έστειλε σημαντικό μέρος των αερομεταφερόμενων στρατευμάτων της στην άμυνα της Χερσώνας, γεγονός που της άφησε λίγες πρόσθετες δυνάμεις ταχείας ανάπτυξης υψηλής ποιότητας διαθέσιμες για τη σταθεροποίηση του μετώπου.

Έτσι οι πρώτοι στρατευμένοι μπορούν να μεταβούν στη συγκεκριμένη περιοχή.

Τα πληρώματα της αεροπορίας πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές με ρουκέτες σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και εξοπλισμό των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στην περιοχή της ειδικής επιχείρησης. Οι εκτοξεύσεις πυραύλων πραγματοποιήθηκαν ανά ζεύγη από χαμηλά υψόμετρα. Το βίντεο του μαχητικού έργου των πληρωμάτων δημοσίευσε το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.


 
 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρομερά πλήγματα! Εσπευσμένη παρουσία Ακάρ λόγω Βατερλό-Μόλις ανακοινώθηκε χερσαία επίθεση στη Συρία οι Κούρδοι χτύπησαν (Βίντεο)

Εξουδετερώθηκαν 3 τουρκικά τεθωρακισμένα οχήματα και δεκάδες στρατιώτες-Περίεργο τουρκικό βίντεο με υποτιθέμενους...