Κόσμος

Ιράν: Τον Βρετανό πρεσβευτή κάλεσε η Τεχεράνη για τα «παρεμβατικά σχόλια» του ΥΠΕΞ της Βρετανίας

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν κάλεσε τον Βρετανό πρεσβευτή στην Τεχεράνη, αντιδρώντας στα «παρεμβατικά σχόλια» του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών, μετά τη βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων που έχουν ξεσπάσει στο Ιράν από τον θάνατο της Μαχσά Αμινί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Η βρετανική πλευρά, εκδίδοντας μονομερείς ανακοινώσεις, δείχνει ότι έχει ρόλο στα εχθρικά σενάρια των τρομοκρατών που ενεργούν κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας», επισήμανε ο επικεφαλής της υπηρεσίας Δυτικής Ευρώπης του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, ενώ τόνισε ότι τα σχόλια του Λονδίνου σχετικά με τις εσωτερικές υποθέσεις του Ιράν «βασίζονται σε λανθασμένες και προκλητικές ερμηνείες», μετέδωσε το πρακτορείο Tasnim.

Ο Ιρανός αξιωματούχος πρόσθεσε ότι η Τεχεράνη θα εξετάσει διάφορες επιλογές σε απάντηση στις ασυνήθιστες ενέργειες της Βρετανίας.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι κάλεσε τον Ιρανό επιτετραμμένο, τον πλέον υψηλόβαθμο Ιρανό διπλωμάτη στη χώρα, μετά τη βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων που έχουν ξεσπάσει στο Ιράν έπειτα από τον θάνατο της Μαχσά Αμινί.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ουκρανοί αιφνιδίασαν ξανά την ρωσική αεράμυνα κτυπώντας Κούρσκ και Ντονιέτσκ-Κινδυνεύει και η Μόσχα αναρωτιούνται Ρώσοι ειδικοί (Βίντεο)

Η Ουκρανία κάνει χρήση σοβιετικής εποχής μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων-UAV Tupolev Tu-141 Strizh (πύραυλος τύπου...