Κόσμος

Ουκρανία: Απελπισμένοι οι Ρώσοι! Χρησιμοποιούν άρματα μάχης T-90S που προορίζονταν για εξαγωγές

''Έχουν εξαντληθεί τα αποθέματα των Ρώσων, όσο αφορά τα τεθωρακισμένα, μετά από έξι μήνες σημαντικών απωλειών στην Ουκρανία και αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τα άρματα μάχης T-90S που αρχικά προορίζονταν για εξαγωγές'', επισημαίνουν οι αναλυτές στην ιστοσελίδα defence-blog.com. 

Το T-90S προοριζόταν για εξαγωγές, πιθανόν για  Αλγερία, Τουρκμενιστάν και Βιετνάμ.

Όπως σημειώνεται από τη ρωσική κρατική υπηρεσία εξαγωγών όπλων Rosoboronexport, το T-90S είναι μια προηγμένη έκδοση της σειράς T των ρωσικών αρμάτων μάχης, που προσφέρει αυξημένη ισχύ πυρός, κινητικότητα και προστασία και έχει σχεδιαστεί για την εξαγωγική αγορά.

Επιβεβαιώνεται οπτικά ότι η Ρωσία έχασε κατά μέσο όρο επτά περίπου άρματα μάχης την ημέρα τις πρώτες 100 ημέρες του αιματηρού πολέμου και ο πραγματικός αριθμός είναι πιθανότατα πολύ μεγαλύτερος. Σύμφωνα με το Oryx Blog , το οποίο διευθύνουν οι στρατιωτικοί αναλυτές Stijn Mitzer και Joost Oliemans, η Ρωσία έχει χάσει τουλάχιστον 1200 άρματα μάχης από τότε που ξεκίνησε η απρόκλητη επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Με βάση αυτές τις εκτιμήσεις, η Ρωσία έχει χάσει το 40% του συνολικού επιχειρησιακού στόλου αρμάτων μάχης.

Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, όπως μια από το Forbes, η Ρωσία έχει χιλιάδες παλιά τεθωρακισμένα οχήματα, αλλά πολλά από αυτά δεν μπορούν πλέον να χρησιμοποιηθούν.

Ορισμένα άρματα μάχης T-62 της εποχής του Ψυχρού Πολέμου έχουν ήδη εμφανιστεί στην Ουκρανία.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Εκσυγχρονίζονται οι ΕΔ! Μοίρες μη επανδρωμένων αεροσκαφών UCAV Talos 2 και Γρύπας το αντίδοτο στη “Γαλάζια Πατρίδα” και τη “Μεγάλη Ρούμελη”

Οφείλουμε να περάσουμε στο στάδιο της ισοδύναμης κρούσης κατά των μικρασιατικών παραλίων με γενικευμένο τρόπο κατά των...