Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Ζελένσκι: Καμία διαπραγμάτευση με τους Ρώσους, όσο υπάρχει ο Πούτιν! Κρεμλίνο: Τότε θα περιμένουμε τον επόμενο Πρόεδρο της Ουκρανίας (upd)

Μετά από απόφαση του ουκρανικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας, ο Πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένκσι, δήλωσε πως δεν θα υπάρξει καμία διαπραγμάτευση με τους Ρώσους, σύμφωνα με την ιστοσελίδα strana. 

Αυτό αναφέρεται στο διάταγμα αριθ. 679 της 30ης Σεπτεμβρίου.

''Να δηλώσουμε την αδυναμία διεξαγωγής διαπραγματεύσεων με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Β. Πούτιν'',  αναφέρεται στο έγγραφο.

Το διάταγμα ενέκρινε επίσης την απόφαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας σχετικά με την αίτηση της Ουκρανίας για ένταξη στον Οργανισμό Βορειοατλαντικής Συνθήκης (ΝΑΤΟ) με εσπευσμένο τρόπο. 

Τι απάντησε το Κρεμλίνο

Μετά το διάταγμα του Προέδρου της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky, ο οποίος ενέκρινε την απόφαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας να αρνηθεί τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία υπό τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, η Μόσχα πρέπει να περιμένει είτε μια αλλαγή στη θέση του σημερινού αρχηγού κράτους ή για τον μελλοντικό πρόεδρο της Ουκρανίας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Για να διαπραγματευτούμε, χρειαζόμαστε δύο πλευρές... Τώρα θα περιμένουμε είτε μια αλλαγή στη θέση του σημερινού προέδρου, είτε, ίσως, να περιμένουμε τον μελλοντικό πρόεδρο της Ουκρανίας», είπε ο εκπρόσωπος.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ