Κόσμος

Gazprom: Σταμάτησε η διαρροή, σταθεροποιήθηκε η πίεση στους αγωγούς Nord Stream

Σταθεροποιήθηκε η πίεση στους αγωγούς Nord Stream, έπειτα από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν την Παρασκευή, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η ρωσική Gazprom. Επίσης, η εταιρεία σημείωσε ότι προσπαθεί να μειώσει την πίεση στον έναν εκ των δίδυμων αγωγών του Nord Stream 2. Σε κάθε περίπτωση τόνισε ότι η διαρροή έχει σταματήσει και ότι τώρα προσπαθεί να περιορίσει τους περιβαλλοντικούς κινδύνους, γράφουν στην ιστοσελίδα mk.ru. 

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, εντοπίστηκαν συνολικά τέσσερις διαρροές στους αγωγούς στη Βαλτική κοντά στη Δανία και τη Σουηδία, οδηγώντας σε σημαντική μείωση της πίεσης στη ροή.

Χθες, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ρωσίας Αλεξάντερ Νόβακ δήλωσε σχετικά με το περιστατικό ότι «Δεν έχουν σημειωθεί ξανά τέτοια περιστατικά. Φυσικά υπάρχουν τεχνικές δυνατότητες για να αποκαταστήσουμε τις υποδομές, χρειάζεται όμως χρόνος και οι απαραίτητοι πόροι. Είμαι βέβαιος ότι θα βρεθούν οι κατάλληλες δυνατότητες».

Στο μεταξύ, η Ευρώπη και οι ΗΠΑ υποπτεύονται για σαμποτάζ από την πλευρά της Ρωσίας, η οποία όμως έχει αρνηθεί να αναλάβει την ευθύνη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στρατός Ξηράς 0

Το ελληνικό σύστημα LASER “Μινώταυρος” έγινε αντικείμενο έρευνας ξένων εταιρειών-Εξουδετερώνει στόχους άνω των 23000 ποδών (Βίντεο)

Θα τοποθετηθεί σε νησιά μικρονήσους κατά τουρκικών drone-Σούκος : Πρέπει να τα τοποθετήσουμε τα συστήματα στα νησιά για...
Ελληνοτουρκικά 0

Φρενίτιδα στον τουρκικό Τύπο: Οι Έλληνες αναβάθμισαν τους πολλαπλούς εκτοξευτές RM-70 και από την Ρόδο-Απειλούν πλέον την Μαρμαρίδα (Βίντεο)

Τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας των Τούρκων μυρίζουν πιθανή προβοκάτσια το επόμενο διάστημα στο Αιγαίο