Κόσμος

Παγκόσμια επισκόπηση της ανθρώπινης μετανάστευσης

Με τον όρο "μετανάστης", εννοείται: Κάθε πρόσωπο που, εγκαταλείποντας τον συνήθη τόπο διαμονής του, διασχίζει ένα διεθνές σύνορο, ανεξάρτητα από τη φύση και την αιτία της μετακίνησης ή τη διάρκεια της παραμονής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Συνεπώς, η απογραφή καλύπτει ένα ευρύ φάσμα περιστάσεων και περιλαμβάνει τόσο τους πρόσφυγες πολέμου και οικονομικούς πρόσφυγες - που υπολογίζονται σε περισσότερα από 82 εκατομμύρια - όσο και τους εθελοντές μετανάστες: εργαζόμενους, φοιτητές, συνταξιούχους κ.λπ.

Αυτός ο χάρτης του Martin Armstrong της Statista παρέχει μια επισκόπηση των τάσεων της μετανάστευσης στον κόσμο...

Δείχνει την ετήσια καθαρή μετανάστευση (αφίξεις μείον αναχωρήσεις) όλων των χωρών και εδαφών, σε σχέση με το μέγεθος του πληθυσμού τους.

Μεταξύ 2017 και 2021, οι περιοχές του κόσμου που έχασαν το μεγαλύτερο ποσοστό ανθρώπων μέσω μετανάστευσης ήταν οι Νήσοι Μάρσαλ και η Αμερικανική Σαμόα στον Ειρηνικό Ωκεανό, ακολουθούμενες από τον Λίβανο και τη Βενεζουέλα.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, αυτές οι τέσσερις περιοχές, ορισμένες από τις οποίες αντιμετωπίζουν σοβαρές οικονομικές δυσκολίες, παρουσίασαν κατά μέσο όρο καθαρή απώλεια 28 έως 42 κατοίκων ανά 1.000 κατοίκους ετησίως.

Αντίθετα, οι περιοχές που προσέλκυσαν τους περισσότερους μετανάστες σε σχέση με το μέγεθος του πληθυσμού τους ήταν το αρχιπέλαγος Τοκελάου που διοικείται από τη Νέα Ζηλανδία, ο φορολογικός παράδεισος των Νήσων Τερκς και Κάικος στην Καραϊβική και, στην Ευρώπη, η Μάλτα.

Για τα τρία αυτά μέρη, η μέση ετήσια καθαρή μετανάστευση ήταν μεταξύ 22 και 45 επιπλέον άτομα ανά 1.000 κατοίκους.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τα Ίμια θα είναι το νέο ''Ναγκόρνο'' για τους Τούρκους; Γιατί ενεργοποιήθηκε η Εφεδρεία στην Αττική για πρώτη φορά στον ''ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑ'';

Τούρκους αστρολόγους επιστρατεύει το καθεστώς Ερντογάν : "Μόλις περάσουν οι επόμενοι 2 μήνες, θα είμαστε μια χώρα...