Κόσμος

Καθηγητής Κ. Γρίβας: Πλήττεται το Ρωσικό γόητρο και η Τουρκία φαντασιώνεται μεγαλεία

 

 

Αντίθετα, είναι ένα γεγονός που και είναι στην γειτονιά μας αλλά και λόγω των σχέσεων που έχει η Ελλάδα και οι Έλληνες με τον Αρμενικό Λαό έπρεπε να μας απασχολήσει περισσότερο.

 

Η Τουρκία, λόγω της αναταραχής που υπάρχει στην Ουκρανία προσπαθεί να παίξει πάλι με τις Τουρκογενείς φιλές και πρώην Σοβιετικές δημοκρατίες στην περιοχή του Καυκάσου δηλώνει ο Κύριος Γρίβας.

 

Ανεξάρτητα από το πώς θα εξελιχθεί εφεξής ο Ρωσοουκρανικός πόλεμος, η Ρωσία έχει υποστεί μεγάλη ζημιά και η ζημιά στο γόητρο αλλά και η πραγματική ζημιά που υφίσταται η Ρωσία λόγω της σύγκρουσης στην Ουκρανία, αυξάνει τις γεωπολιτικές φιλοδοξίες της Τουρκιάς. Πολλοί παίκτες στην περιοχή βλέπουν ότι πιθανώς η Ρωσία είναι ευάλωτη ή περισσότερο ευάλωτη από όσο πιστεύαμε και πιθανόν να προσπαθήσουν να το εκμεταλλευτούν. Αυτό πρέπει να το έχουμε στο μυαλό μας όταν κάποιοι, ζητούν την ολοκληρωτική συντριβή της Ρωσίας. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα ανοίξει μια πόρτα που η Τουρκία θα τρέξει να μπει.

 

Γιατί η Τουρκία και όχι το Πακιστάν που είναι σαφώς μια ισχυρότερη χώρα. Το Πακιστάν έχει δίπλα του την Ινδία, μία χώρα που είναι άσπονδοι εχθροί από την απόσχιση του Πακιστάν και την οποία δύσκολα, έως καθόλου, δεν μπορεί να ανταγωνιστεί. Επίσης έχει ένα πρόβλημα ταυτότητας μιας και όπως εξηγεί αναλυτικά ο καθηγητής, αν αφαιρέσεις το Ισλάμ από έναν Αιγύπτιο, παραμένει Αιγύπτιος, αν αφαιρέσεις το Ισλάμ από έναν Πακιστανό, γίνεται Ινδός.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ