Κόσμος

O Πάπας ευλογεί την… ηλεκτροκίνηση

Από την θέση του πιο ισχυρού ηγέτη του Χριστιανικού κόσμου, ο Πάπας Φραγκίσκος εκδηλώνει συχνά το ενδιαφέρον του όχι μόνο για θέματα που άπτονται της πίστης, αλλά και για γενικότερες καταστάσεις που απασχολούν τις δυτικές κοινωνίες.

Έτσι πέρα από την προώθηση εννοιών όπως η ειρήνη και η δικαιοσύνη για όλους, δεν παραλείπει να έχει άποψη και για θέματα όπως η περιβαλλοντική κρίση.

Σε τελευταίες του όμως δηλώσεις, ο Ποντίφικας φάνηκε να είναι ένθερμος υποστηρικτής των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και της αειφόρου ανάπτυξης. Και ζήτησε από όλους να προχωρήσει ταχύτατα η εγκατάλειψη των ορυκτών καυσίμων όπως η βενζίνη, το diesel, το φυσικό αέριο και βέβαια τον άνθρακα για την παραγωγή ενέργειας.

Το 2019 ο Πάπας ίδρυσε μία οργάνωση νέων με την ονομασία Economy of Francesco, η οποία είχε στόχο να μελετήσει το περιβάλλον και την πράσινη ενέργεια. Στην συνάντηση που έγινε φέτος, νεαροί από όλο τον κόσμο συναντήθηκαν στην Ιταλία και συζήτησαν θέματα για το περιβάλλον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε αυτή την συνάντηση πήρε τον λόγο ο Πάπας Φραγκίσκος, και υποστήριξε ότι θα πρέπει να εγκαταλείψουμε τα ορυκτά καύσιμα. Όπως είπε χαρακτηριστικά, ο κόσμος πρέπει να αφήσει πίσω ότι μολύνει το περιβάλλον και να επικεντρωθεί στην δημιουργία ενέργειας που δεν θα επηρεάζει την ατμόσφαιρα.

Αυτό σημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι δίνει την… ευλογία του στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τα οποία όπως έχουμε παρατηρήσει και παλαιότερα, φροντίζει να χρησιμοποιεί σε κάποιες από τις μετακινήσεις του, δείχνοντας έμπρακτα την θέση του προς τις τεράστιες αλλαγές που συντελούνται στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Στην χώρα μας πάντως είμαστε ήδη μπροστά σε αυτόν τον τομέα με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις του ένα ηλεκτρικό VW ID. 3, δείχνοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον του για θέματα οικολογίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Διαμόρφωση τακτικής για την Ελλάδα: H παροχή εγγύς αεροπορικής υποστήριξης από τα Ρωσικά μαχητικά καταλύτης στην εξέλιξη των επιχειρήσεων

Παρά την αριθμητική υπεροχή 10:1 έναντι της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, η Ρωσία έχει τεθεί σε επισφαλή θέση και...