Κόσμος

Μουντιάλ 2022: Οι επισκέπτες στο Κατάρ δεν είναι υποχρεωτικό να έχουν εμβολιαστεί για τον κορονοϊό

Οι φίλοι του ποδοσφαίρου που θα βρεθούν στο Μουντιάλ του Κατάρ δεν θα είναι υποχρεωμένοι να επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά του κορονοϊού.

Όπως όμως ανακοίνωσαν σήμερα (29.09) η κυβέρνηση του Κατάρ και η οργανωτική επιτροπή του Μουντιάλ 2022, οι φίλαθλοι που θέλουν να παρακολουθήσουν από κοντά μια αναμέτρηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου οφείλουν να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ για τον κορονοϊό, προκειμένου να τους επιτραπεί η είσοδος στο χώρα.

Παράλληλα, οι Αρχές ξεκαθάρισαν ότι δεν προβλέπεται καραντίνα για τους επισκέπτες, ανεξάρτητα από το αν είναι εμβολιασμένοι ή όχι από τη χώρα καταγωγής τους. Το αρνητικό τεστ (48ωρου αν πρόκειται για μοριακό και 24ωρου προκειμένου για τεστ αντιγόνου) είναι υποχρεωτικό για όλους τους ταξιδιώτες, ηλικίας έξι ετών και άνω, οι οποίοι πάντως δεν θα είναι υποχρεωμένοι να πραγματοποιήσουν νέο τεστ μετά την άφιξή τους στο Κατάρ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε ό,τι αφορά τη χρήση μάσκας, θα είναι υποχρεωτική μόνο στα μέσα μαζικής μεταφοράς και τις εγκαταστάσεις υγείας.

Αν κάποιος επισκέπτης βρεθεί θετικός στον κορονοϊό κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα, θα τίθεται σε απομόνωση για χρονικό διάστημα πέντε ημερών, ενώ για επιπλέον πέντε ημέρες θα είναι υποχρεωμένος να φορά μάσκα.

Οι αρχές του Κατάρ γνωστοποίησαν ακόμη ότι, όλοι οι επισκέπτες άνω των 18 ετών θα είναι υποχρεωμένοι να κατεβάσουν την εφαρμογή παρακολούθησης “Ehteraz”, η οποία απαιτείται για την είσοδο σε κλειστούς δημόσιους χώρους. Περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα αυτό, ιδιαίτερα για τη χρήση του μέσα στα στάδια των αγώνων, θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Διαμόρφωση τακτικής για την Ελλάδα: H παροχή εγγύς αεροπορικής υποστήριξης από τα Ρωσικά μαχητικά καταλύτης στην εξέλιξη των επιχειρήσεων

Παρά την αριθμητική υπεροχή 10:1 έναντι της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, η Ρωσία έχει τεθεί σε επισφαλή θέση και...