Αθλητισμός

Μουντιάλ 2022: Οι οικογένειες των εργατών που σκοτώθηκαν στο Κατάρ ζητούν 330 εκατ. ευρώ

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Guardian που έριξε φως στις σκιώδεις πτυχές του επερχόμενου Μουντιάλ έχει προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις εντός της ποδοσφαιρικής κοινότητας, η οποία απαιτεί απονομή δικαιοσύνης για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που υφίστανται εδώ και χρόνια οι μετανάστες - εργάτες στο Κατάρ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εργατικά ατυχήματα, καμπίνες γεμάτες με πέντε και έξι άτομα, παράνομες πληρωμές ήταν μόνο μερικά από τα στοιχεία - δεδομένα που παρουσιάζονται στο ρεπορτάζ της αγγλικής εφημερίδας, με την Daily Mail να πηγαίνει το θέμα ένα βήμα παραπέρα και να κάνει λόγο για 2,823 μετανάστες που έχασαν τη ζωή τους κατά την διάρκεια των κατασκευαστικών και οργανωτικών έργων.

Πρόσφατα η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (FA) έσπασε τη σιωπή της και ζήτησε αποζημιώσεις για τις οικογένειες που είδαν τους ανθρώπους τους να τραυματίζονται ή να σκοτώνονται στα γήπεδα του Κατάρ, με τους συγγενείς των θυμάτων πλέον να παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους!

Όπως έγινε γνωστό, οι οικογένειες ενώνουν τις φωνές τους και ζητούν από το Κατάρ και τη FIFA κοντά στα 330 εκατομμύρια ευρώ σε αποζημιώσεις, ποσό δηλαδή που ισοδυναμεί με το συνολικό χρηματικό έπαθλο που θα διανεμηθεί στις συμμετέχουσες ομάδες του Μουντιάλ!

Από την πλευρά της, η διοργανώτρια χώρα υποστηρίζει πως οι νεκροί στα έργα για την ανέγερση των γηπέδων ανέρχονται μόλις στους... τρεις και δηλώνει έτοιμη για τον δικαστικό αγώνα που θα βρει μπροστά της. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Τρέχουν και δεν φτάνουν”: Μετά τις επιθέσεις με Ουκρανικά Drones αποδείχθηκε γυμνή η προστασία των Ρωσικών “πίσω αεροδρομίων”

Τα ουκρανικά UAV προσπάθησαν να επιτεθούν σε πολλά ρωσικά αεροδρόμια στα μετόπισθεν ταυτόχρονα, χρησιμοποιώντας τη...