Κόσμος

Ισραηλοαμερικανικό ηλεκτρικό αεροσκάφος πραγματοποίησε την πρώτη του πτήση

Το αεροπλάνο, που ονομάζεται Alice, δημιουργήθηκε από μια ισραηλινοαμερικανική εταιρεία που ονομάζεται Eviation.

Η εφημερίδα Seattle Times αναφέρει ότι αν η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας πιστοποιήσει τελικά το μικρό αεροπλάνο για μεταφορά επιβατών, θα μπορούσε να γίνει το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό εμπορικό αεροσκάφος.


Το αεροπλάνο, σχεδιασμένο να μεταφέρει εννέα επιβάτες και δύο πιλότους, απογειώθηκε από το Moses Lake της Ουάσινγκτον στις 7:10 το πρωί της Τρίτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανέβηκε σε ύψος 1.066 μέτρων και προσγειώθηκε οκτώ λεπτά αργότερα.

Το αεροπλάνο, το οποίο αναπτύχθηκε από μηχανικούς από το Ισραήλ και την πολιτεία της Ουάσινγκτον, τροφοδοτείται από 21.500 μικρές μπαταρίες τύπου Tesla, οι οποίες ζυγίζουν πάνω από 4 τόνους.

Ο ιδρυτής της Eviation, Omer Bar-Yohav, δήλωσε σε συνέντευξή του στους Times of Israel πέρυσι ότι το αεροπλάνο θα εγκαινιάσει μια "νέα εποχή της αεροπλοΐας".
"Έχουμε ένα προϊόν που είναι βιώσιμο, είναι οικονομικά βιώσιμο, επειδή είναι φθηνό στη λειτουργία και τη συντήρησή του, και είναι κοινωνικά βιώσιμο - είναι ένας τρόπος μεταφοράς που οι άνθρωποι θέλουν να χρησιμοποιούν", δήλωσε ο Bar-Yohai.

Οι ηλεκτροκινητήρες και η τεχνολογία μπαταριών ορίζουν την "τρίτη εποχή της αεροπορίας", όταν "θα έχουμε την ωριμότητα των στοιχείων και των προηγμένων υλικών, την κοινωνική βούληση και την οικονομική δυνατότητα", δήλωσε ο Bar-Yohai.
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Τρέχουν και δεν φτάνουν”: Μετά τις επιθέσεις με Ουκρανικά Drones αποδείχθηκε γυμνή η προστασία των Ρωσικών “πίσω αεροδρομίων”

Τα ουκρανικά UAV προσπάθησαν να επιτεθούν σε πολλά ρωσικά αεροδρόμια στα μετόπισθεν ταυτόχρονα, χρησιμοποιώντας τη...