Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Καταδότες ψάχνει η Ουκρανία στο Ισραήλ: ''Πείτε μας τι έχει δώσει το Ιράν στους Ρώσους''

Η Ουκρανία ζήτησε από το Ισραήλ να μοιραστεί πληροφορίες σχετικά με οποιαδήποτε υποστήριξη παρέχει το Ιράν στον Ρωσικό στρατό στον πόλεμο, ανέφεραν ανώτεροι Ισραηλινοί αξιωματούχοι στην ιστοσελίδα axios.com.

H Ρωσία τις τελευταίες ημέρες επιτέθηκε σε πολλές ουκρανικές στρατιωτικές θέσεις με «drones Kamikaze» που ο στρατός της Ουκρανίας είπε ότι ήταν ιρανικά drones Shahed-136.

Οι ΗΠΑ και η Ουκρανία κατηγόρησαν το Ιράν ότι έστειλε εκατοντάδες εξελιγμένα επιθετικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη Ρωσία – έναν ισχυρισμό που η Τεχεράνη αρνήθηκε.

Οι Ουκρανοί στρατιωτικοί διοικητές είπαν στη Wall Street Journal ότι τα ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη έδωσαν στους Ρώσους σημαντικό πλεονέκτημα σε πολλούς τομείς.

Μεταξύ άλλων, οι ουκρανικές αρχές πρότειναν στην ισραηλινή πλευρά να δημιουργήσει ένα ειδικό κανάλι διαλόγου στο οποίο θα συζητούσαν τα προβλήματα της Μέσης Ανατολής.

Διευκρινίζεται ότι η πρωτοβουλία αυτή συζητήθηκε κατά την επίσκεψη της επικεφαλής του Ευρασιατικού Τμήματος του Υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ Simona Halperin στο Κίεβο. Εκεί συναντήθηκε με τον Ειδικό Αντιπρόσωπο της Ουκρανίας για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, Maksut Subh, ο οποίος κάλεσε το Ισραήλ να παράσχει στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία και να συμμετάσχει στις αντιρωσικές κυρώσεις.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Σύμβουλος Ερντογάν απειλεί 3 μεγάλα νησιά μας-Προσομοίωση ανακατάληψης νήσου από Γάλλους και Έλληνες πεζοναύτες προκαλεί σοκ σε Άγκυρα

Ι.Καραγκιούλ : (Θα κάνουμε δικά μας) Μοσούλη, Κιρκούκ, Χαλέπι, Τζαραμπλούς, Αφρίν, Ρόδο, Χίο, Λέσβο-Τουρκικός εθνικός...