Κόσμος

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: "Ναι" στην επιβολή έκτακτων φόρων στις ενεργειακές εταιρείες

Τα έκτακτα μέτρα στοχεύουν στην ανακούφιση των «αστρονομικών», όπως τους χαρακτήρισε η ίδια, λογαριασμών που παρατηρούνται σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι προτάσεις θα στοχεύουν τόσο τους παραγωγούς ορυκτών καυσίμων όσο και τις εταιρείες ενέργειας χαμηλών εκπομπών άνθρακα που έχουν αποκομίσει απροσδόκητα κέρδη χάρη στις υψηλότερες τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, σύμφωνα με πηγές των Financial Times.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν υπογράμμισε ότι οι έκτακτοι φόροι, οι οποίοι θα εφαρμοστούν σε επίπεδο κρατών μελών, θα συνοδεύονται από μέτρα για τη μείωση της χρήσης ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι Βρυξέλλες θα συνεργαστούν επίσης με τα κράτη μέλη για να διασφαλίσουν ότι οι παραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας έχουν επαρκή ρευστότητα, πρόσθεσε. Αυτό θα συνεπάγεται ότι η Επιτροπή θα επιδεικνύει «μέγιστη ευελιξία και ταχύτητα» για να διευκολύνει την προσωρινή κρατική βοήθεια που προσφέρουν τα κράτη μέλη σε εταιρείες, υπογράμμισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αξιωματούχοι υπογράμμισαν ότι αυτό θα μπορούσε να συνεπάγεται τροποποιήσεις στο προσωρινό πλαίσιο κρατικών ενισχύσεων της Επιτροπής για την επιτάχυνση της λήψης αποφάσεων.

Αυτό συνοδεύεται παράλληλα από προτάσεις για την επιβολή ανώτατου ορίου τιμής στο ρωσικό φυσικό αέριο για τον περιορισμό των κερδών του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν από τον «επαχθή πόλεμό του εναντίον της Ουκρανίας», δήλωσε η φον ντερ Λάιεν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

"Αποσυνδέστε αμέσως το Wi-Fi" Τι τρομερό διαπίστωσαν οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες κατά την επίθεση κατά των στρατιωτικών αεροδρομίων

Ποιες διαπιστώσεις και τρομερά συμπεράσματα αφορούν σαφώς την ελληνική πολεμική μηχανή σε περίπτωση ελληνοτουρκικής...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Νέα έκρηξη σε σιδηροδρομική γραμμή του Βορονέζ προκάλεσε σοβαρές ζημιές -Πεσκόφ: Ο Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία θα απαντήσει με πάταγο στο Κίεβο

Ρώσος Στρατηγός Karakaev: «Ο Oreshnik μπορεί να χτυπήσει οπουδήποτε στην Ευρώπη»- Η Ρωσία είναι έτοιμη. Τα αντίποινα...