Κόσμος

Η Ισπανία "πολεμά" την οικονομική κρίση-Δωρεάν εισιτήρια για το τρένο μέχρι τέλος του έτους

Με τον πληθωρισμό κοντά σε επίπεδα ρεκόρ, άνω του 10% σε ετήσια βάση, η κυβέρνηση της Ισπανίας ελπίζει να μειώσει τα έξοδα διαβίωσης και να ενθαρρύνει περισσότερους ανθρώπους να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, παρέχοντάς τους δωρεάν μηνιαίες κάρτες για όλες τις τοπικές και μεσαίες υπεραστικές διαδρομές. Τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων και τα μεμονωμένα εισιτήρια εξαιρούνται.

Πάνω από 75 εκατ. δωρεάν διαδρομές μέχρι το τέλος του 2022

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σχεδόν μισό εκατομμύριο άνθρωποι έχουν ήδη προπαραγγείλει τις κάρτες δωρεάν μεταφοράς και ο κρατικός σιδηροδρομικός φορέας, Renfe, αναμένει ότι ο αριθμός των δωρεάν διαδρομών με τρένο, που θα ισχύει μέχρι το τέλος του έτους, θα φτάσει τα 75 εκατομμύρια.

Η Γερμανία έχει προωθήσει μια παρόμοια πρωτοβουλία, που ξεκίνησε τον Ιούνιο και ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο, η οποία είχε τεράστια επιτυχία και μείωσε την κυκλοφοριακή συμφόρηση στις μεγάλες πόλεις.

Το ισπανικό πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει επίσης εκπτώσεις σε άλλα είδη δημόσιας συγκοινωνίας, θα κοστίσει 221 εκατομμύρια ευρώ. Αποτελεί μέρος του τελευταίου πακέτου βοήθειας για τον μετριασμό των αυξήσεων των τιμών, που εγκρίθηκε τον Ιούνιο, συνολικής αξίας 9,5 δισ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των μειώσεων φόρου προστιθέμενης αξίας και των απαλλαγών κοινωνικής ασφάλισης.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ