Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Βυθίζεται στο χάος ξανά η Λιβύη-Αίμα στους δρόμους (Βίντεο)

Γράφαμε χθες για την ξεχασμένη από τα ΜΜΕ Λιβύη πως πέφτουν κορμιά με νέες σοβαρές συγκρούσεις.

Σύμφωνα με τα τελευταία τουλάχιστον 32 είναι οι νεκροί σε διαφόρων ειδών συγκρούσεις. Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από 160 άνθρωποι τραυματίστηκαν στις μάχες στην πρωτεύουσα Τρίπολη το Σάββατο. Εκκενώθηκαν 64 οικογένειες.

Η Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (GNU) του φιλότουρκου Dbeibah δήλωσε ότι οι συγκρούσεις στην πρωτεύουσα Τρίπολη έγιναν μετά από διαπραγματεύσεις για να μην χυθεί αίμα στην πρωτεύουσα με μια πρωτοβουλία που υποχρεώνει όλα τα κόμματα να πάνε σε εκλογές στο τέλος του 2022 ως λύση στην πολιτική κρίση. Το GNU ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Σάββατο ότι το κόμμα που εκπροσωπείται από τον Fathi Bashagha απέφυγε την πρωτοβουλία την τελευταία στιγμή, αφού είδε θετικές ενδείξεις προς την κατεύθυνση μιας ειρηνικής λύσης αντί της βίας και του χάους.

"Οι διαπραγματεύσεις, στις οποίες παρατηρήθηκε τεράστια ευελιξία από το GNU με το να τείνει ένα ειρηνικό χέρι, έγιναν με τη συμμετοχή στρατιωτικών και πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούσαν την άλλη πλευρά [Bashagha] και ορισμένα μέρη έδειξαν συμφωνία για ειρήνη για εθνικούς λόγους. Μια τρίτη συνάντηση για την πρωτοβουλία επρόκειτο να γίνει την Παρασκευή στη Μισράτα για να εξεταστούν οι όροι της συμφωνίας, αλλά ακυρώθηκε απότομα την τελευταία στιγμή σύμφωνα με τη στρατιωτική κλιμάκωση στην Τρίπολη και γύρω από αυτήν. Καταδικάζουμε την επιθετικότητα και την προδοσία" αναφέρθηκε μεταξύ άλλων. 

Η GNU δήλωσε ότι ο λόγος των συγκρούσεων ήταν ότι μια στρατιωτική ομάδα άνοιξε τυχαία πυρ εναντίον μιας αυτοκινητοπομπής που περνούσε από την οδό Al-Zawiya, καθώς ένοπλες ομάδες κινητοποιούνταν στο σημείο ελέγχου 27 στη δυτική Τρίπολη και στο σημείο ελέγχου Gebis στη νότια Τρίπολη για να εφαρμόσουν την ανακοίνωση της Bashagha για την πρόθεση να πραγματοποιήσει επίθεση στην Τρίπολη.

Η GNU πρόσθεσε επίσης ότι θα συνεχίσει να προστατεύει τους ανθρώπους και να διασφαλίζει τη χώρα και τους πολίτες καθώς και να "κόβει τα χέρια" όσων δημιουργούν χάος στην Τρίπολη.

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Εκσυγχρονίζονται οι ΕΔ! Μοίρες μη επανδρωμένων αεροσκαφών UCAV Talos 2 και Γρύπας το αντίδοτο στη “Γαλάζια Πατρίδα” και τη “Μεγάλη Ρούμελη”

Οφείλουμε να περάσουμε στο στάδιο της ισοδύναμης κρούσης κατά των μικρασιατικών παραλίων με γενικευμένο τρόπο κατά των...