Κόσμος

Βρετανία: Σκέψεις για παροχή δανείων στους παρόχους ώστε να πέσουν οι τιμές

Σύμφωνα με την Daily Telegraph, η ρυθμιστική αρχή ενέργειας της Βρετανίας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι οι λογαριασμοί ενέργειας θα εκτοξευθούν κατά 80% σε 3.549 λίρες κατά μέσο όρο ετησίως από τον Οκτώβριο, προκαλώντας εκκλήσεις για επείγουσα κυβερνητική στήριξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων.

Δάνεια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο υπουργός Οικονομικών Nadhim Zahawi έχει ετοιμάσει μια σειρά επιλογών για κυβερνητική στήριξη που μπορεί να εξετάσει ο επόμενος πρωθυπουργός, ο οποίος θα αναλάβει τα καθήκοντά του στις αρχές Σεπτεμβρίου, ανέφερε η Telegraph.

Ο Zahawi δήλωσε στην Telegraph ότι επεξεργάζεται ένα σχέδιο για να βοηθήσει τους προμηθευτές ενέργειας με δάνεια ώστε να τους παράσχει μεγαλύτερη ρευστότητα, σε μια κίνηση που θα μπορούσε «να ασκήσει πίεση προς τα κάτω στο ανώτατο όριο τιμών κατά (400 έως 500 λίρες)». Η ιδέα, που είχε προηγουμένως απορριφθεί, ήταν τώρα «ξανά στο τραπέζι», ανέφερε η εφημερίδα.

Μετακύλιση Στους Καταναλωτές

Οι αυξήσεις στις τιμές χονδρικής μετακυλίονται στους Βρετανούς καταναλωτές μέσω ενός ανώτατου ορίου τιμών, το οποίο υπολογίζεται κάθε τρεις μήνες.

Άλλες επιλογές που επεξεργάζεται ο υπουργός Οικονομικών περιλαμβάνουν το πάγωμα του ανώτατου ορίου τιμών, την αύξηση των κρατικών παροχών και ένα πρόγραμμα επιχορήγησης για τις μικρές επιχειρήσεις, ανέφερε η Telegraph.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Zahawi δήλωσε ότι ανησυχεί πως η στόχευση της στήριξης μόνο σε όσους λαμβάνουν κρατικά επιδόματα θα άφηνε εκτός άλλους, συμπεριλαμβανομένων των συνταξιούχων και των μεσαίων εισοδημάτων, οι οποίοι πιθανότατα θα δυσκολευτούν επίσης να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους.

Η εκτόξευση των λογαριασμών ενέργειας έχει οδηγήσει τον βρετανικό πληθωρισμό σε υψηλό 40 ετών, αλλά η αντίδραση της βρετανικής κυβέρνησης καθυστερεί λόγω της κούρσας για την αντικατάσταση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, η οποία αναμένεται να τερματιστεί στις 5 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ