Κόσμος

Βούλγαρος υπουργός: Είναι ανήθικο να κάνεις εμπόριο με τη Ρωσία τώρα, αλλά το κάνουν και άλλες χώρες

«Δέχομαι την κριτική ότι η στιγμή δεν είναι καλή για εμπορικές σχέσεις με τη Ρωσία και ίσως δεν είναι ηθικό, αλλά βλέπουμε ότι το κάνουν και άλλες χώρες». Αυτό είπε στο πρόγραμμα « Πρόσωπο με Πρόσωπο» ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Ξαφνικά, η Ευρώπη βρέθηκε σε αυτήν την ενεργειακή εξάρτηση και αυτό οφείλεται σε μακροχρόνια λάθη του παρελθόντος», πρόσθεσε. «Αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα αυτή τη στιγμή. Χθες άκουσα πολύ προσεκτικά τον πρώην υπουργό Νικόλοφ, ο οποίος αυτή τη στιγμή δεν είναι σε προεκλογική εκστρατεία, και νομίζω ότι πιστεύω αυτά που είπε. Είπε ότι η Ευρώπη θα περάσει πολύ δύσκολα να επιβιώσει χωρίς ρωσικό αέριο την επόμενη τριετία, σημείωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Εμείς, ως επίσημο υπουργικό συμβούλιο, έχουμε ευθύνη καταρχάς απέναντι στους Βούλγαρους πολίτες για την ευημερία τους και για τη βουλγαρική οικονομία, είπε επίσης ο Πεκάνοφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Βουλγαρία θα πρέπει επίσης να έχει ένα πρόγραμμα αποταμίευσης, όπως και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. «Σύμφωνα με τους ειδικούς, σε αντίθεση με τη Γερμανία και την Αυστρία, όπου τα νοικοκυριά και οι εταιρείες είναι σε μεγάλο βαθμό αεριοποιημένα, αυτό δεν συμβαίνει εδώ. Σε αυτό το θέμα, τα κεντρικά γραφεία ενέργειας θα μπορούν να πουν ποιες είναι οι καλύτερες επιλογές», είπε ο Πεκάνοφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι ακριβώς το θέμα της αποταμίευσης που μας δείχνει ότι η ενεργειακή κρίση είναι γεγονός.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ