Κόσμος

Επικοινωνία Μακρόν-Πούτιν για πρώτη φορά από τον Μάιο

Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στη Ζαπορίζια, όπου δύο μόνο από τους έξι αντιδραστήρες λειτουργούν, με τη διεθνή κοινότητα να ανησυχεί για τον κίνδυνο πυρηνικού συμβάντος λόγω της παραμονής των ρωσικών στρατευμάτων στην περιοχή.Παράλληλα, στην ατζέντα των συνομιλιών βρέθηκαν και τα σιτηρά με τον φόβο της επισιτιστικής κρίσης να είναι ακόμη ορατός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


«Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει υπογραμμίσει πως ο συστηματικός βομβαρδισμός, από τις ουκρανικές δυνάμεις, της επικράτειας όπου βρίσκεται η πυρηνική εγκατάσταση της Ζαπορίζια μπορεί να προκαλέσει μια εκτεταμένη καταστροφή, αυξάνοντας τα επίπεδα ραδιενέργειας» επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Κρεμλίνου στην οποία αναφέρεται ακόμη ότι η επικοινωνία διεξήχθη με πρωτοβουλία του Εμανουέλ Μακρόν.

Υπενθυμίζεται ότι Κίεβο και Μόσχα εξαπολύουν εκατέρωθεν κατηγόριες για προβοκατόρικες ενέργειες στην πυρηνική εγκατάσταση.Η Μόσχα λέει ότι μπορεί να κλείσει τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, αν συνεχιστούν οι βομβαρδισμοί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε νωρίτερα ότι μπορεί να κλείσει ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια στη νότια Ουκρανία, αν οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίσουν να βομβαρδίζουν τις εγκαταστάσεις, κάτι το οποίο διαψεύδει το Κίεβο.

Σε ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο Ιγκόρ Κιρίλοφ, ο επικεφαλής των δυνάμεων πυρηνικής, χημικής και βιολογικής άμυνας της Ρωσίας, δήλωσε ότι τα εφεδρικά συστήματα υποστήριξης του σταθμού έχουν υποστεί ζημιές λόγω των βομβαρδισμών. Ο Κιρίλοφ πρόσθεσε ότι στην περίπτωση ατυχήματος στον σταθμό, ραδιενεργό υλικό θα κάλυπτε την Γερμανία, την Πολωνία και τη Σλοβακία.

Ο πυρηνικός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Ζαπορίζια κατελήφθη από τις ρωσικές δυνάμεις τον Μάρτιο. Αυτός εξακολουθεί να βρίσκεται κοντά στις γραμμές του μετώπου και επανειλημμένως έχουν σημειωθεί βομβαρδισμοί στην περιοχή του τις τελευταίες εβδομάδες. Η Ρωσία και η Ουκρανία επιρρίπτουν η μια στην άλλη την ευθύνη για τα πλήγματα αυτά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Συνεντεύξεις 0

Ναύαρχος Τσαϊλάς στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ με αφορμή το UFUK: Να ενεργοποιηθούν γρήγορα τα ελικόπτερα ROMEO, τα εκσυγχρονισμένα αεροσκάφη P-3 ORION και τα μη επανδρωμένα Alpha 900 για το Π.Ν.

Με την ενεργοποίηση του πλοίου ηλεκτρονικού πολέμου, οι συντάκτες της τουρκικής στρατηγικής πλέον έχουν τη δυνατότητα...