Κόσμος

Δούναβης: Αρχαία ρωμαϊκή γαλέρα διασχίζει τον ποταμό (βίντεο)

Το ρωμαϊκό πλοίο «σχίζει» με χάρη τα νερά του Δούναβη. Πρόκειται για μία ρέπλικα σκάφους της ρωμαϊκής εποχής που όμως έχει έναν ευγενή σκοπό.

Να γίνει πεποίθηση πως ο Δούναβης πρέπει να λειτουργεί ως δίαυλος σύνδεσης και διαλόγου μεταξύ των λαών.

Στις θέσεις των κωπηλατών κάθονται εθελοντές που φορούν ρωμαϊκούς χιτώνες, αφού η αποστολή αποτελεί μέρος ενός έργου που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την ευαισθητοποίηση για το ρωμαϊκό παρελθόν της περιοχής.

Κάποτε τα ρωμαϊκά πλοία έπλεαν κατά μήκος του Δούναβη από τη Γερμανία μέχρι το Δέλτα του ποταμού στη Μαύρη Θάλασσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Όλοι μας αγαπάμε διαφορετικά κομμάτια της ρωμαϊκής κουλτούρας, μερικοί το στρατιωτικό, μερικοί το κοινωνικό, άλλοι το αρχιτεκτονικό, οπότε η ρωμαϊκή κουλτούρα μας έφερε όλους μαζί εδώ», είπε ένας από τους κωπηλάτες.

Η ρέπλικα κατασκευάστηκε από γερμανικό πανεπιστήμιο με βάση τα υπολείμματα ρωμαϊκών ναυαγίων που ανακαλύφθηκαν στη γερμανική πόλη Μάιντζ.

Η διαδρομή του πλοίου περιλαμβάνει 10 παραδουνάβιες χώρες που συνεργάζονται για να κάνουν την συνοριακή γραμμή της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας έναν νέο κοινό πολιτιστικό δεσμό στην Κεντρική και την νοτιοανατολική Ευρώπη.

Δείτε το σχετικό βίντεο

<iframe src="https://www.megatv.com/embed/?p=2020722332" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen scrolling="no" width="560" height="315"></iframe>

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ