Κόσμος

Πάπας Φραγκίσκος: Απέκλεισε έρευνα σε βάρος καρδινάλιου για σεξουαλική παρενόχληση

«Ο πάπας Φραγκίσκος δηλώνει ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για να ξεκινήσει μια κανονική έρευνα για σεξουαλική κακοποίηση εκ μέρους του καρδιναλίου Μαρκ Ουελέτ σε βάρος του προσώπου Φ. (το γράμμα με το οποίο αναφέρεται η ενάγουσα)» σημειώνεται στη σύντομη ανακοίνωση που εξέδωσε ο εκπρόσωπος.

Η ανακοίνωση του εκπροσώπου, που είναι γραμμένη στα ιταλικά, περιλαμβάνει – γεγονός ασυνήθιστο – τη δήλωση, στα γαλλικά, που έκανε ο Ζακ Σερβέ στον ποντίφικα όταν εκείνος επικοινώνησε μαζί του και έλαβε τη διαβεβαίωση ότι δεν υπήρχε λόγος να συνεχιστεί η έρευνα. «Δεν υπάρχει καμία βάσιμη αιτία να ξεκινήσει μια έρευνα για σεξουαλική επίθεση σε βάρος της Φ. εκ μέρους του καρδιναλίου Μαρκ Ουελέτ», φένεται να είπε ο Ζακ Σερβέ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το χρονικό

Ο Μαρκ Ουελέτ, 78 ετών, πρώην αρχιεπίσκοπος του Κεμπέκ, είναι σήμερα ο επικεφαλής της Συνέλευσης των Επισκόπων, ενός από τους σημαντικότερους θεσμούς του Βατικανού.

Το 2020 η Φ. υποστήριξε οτι την εποχή που ήταν ασκούμενη, μεταξύ 2008-2010, παρενοχλήθηκε σεξουαλικά από τον καρδινάλιο αλλά και από έναν συνάδελφό της. Η Συμβουλευτική Επιτροπή για τις σεξουαλικές κακοποιήσεις στην επισκοπή του Κεμπέκ της συνέστησε τότε να απευθυνθεί στον πάπα Φραγκίσκο, ο οποίος ανταποκρίθηκε αναθέτοντας στον κληρικό Ζακ Σερβέ να ερευνήσει την υπόθεση.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ