Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Business Insider: Πισώπλατες δωρεές από τις ΗΠΑ- Πύραυλοι αντί-ραντάρ AGM-88 HARM δόθηκαν στην Ουκρανία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δώρησαν κρυφά βλήματα αντι-ραντάρ υψηλής ταχύτητας AGM-88 HARM (High-Speed ​​​​Anti-Radiation Missile) στις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις (UAF), σχεδιασμένα να εισέρχονται σε δέσμες ραντάρ, γράφει το Business Insider.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πύραυλοι καταστροφής ραντάρ στην Ουκρανία ανακοινώθηκαν από Ρώσους μπλόγκερ που ανακάλυψαν θραύσματα HARM που φέρεται να έπληξαν το ρωσικό σύστημα αεράμυνας κατά τη διάρκεια ειδικής επιχείρησης. Το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε σύντομα ότι οι πύραυλοι αντι-ραντάρ παραδόθηκαν στο Κίεβο.

Σημειώνεται ότι η παρουσία του AGM-88 δημιουργεί προβλήματα στα ρωσικά ραντάρ αεράμυνας που απαιτούνται για την προστασία από ελικόπτερα και αεροσκάφη των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, καθώς και για ραντάρ αντι-μπαταριών που χρησιμοποιούνται για την ανίχνευση ουκρανικού πυροβολικού, συμπεριλαμβανομένου του αμερικανικού MLRS .

Ωστόσο, από τη σκοπιά των συντακτών της δημοσίευσης, το πλεονέκτημα της Ουκρανίας είναι πιθανό να είναι προσωρινό, «καθώς ο ρωσικός στρατός προσαρμόζεται».

 
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τα Ίμια θα είναι το νέο ''Ναγκόρνο'' για τους Τούρκους; Γιατί ενεργοποιήθηκε η Εφεδρεία στην Αττική για πρώτη φορά στον ''ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑ'';

Τούρκους αστρολόγους επιστρατεύει το καθεστώς Ερντογάν : "Μόλις περάσουν οι επόμενοι 2 μήνες, θα είμαστε μια χώρα...