Κόσμος

Politico: Η Ευρώπη άρχισε να μειώνει τις προμήθειες όπλων στην Ουκρανία

Οι ευρωπαϊκές χώρες μειώνουν σταδιακά τη βοήθεια προς την Ουκρανία για την προμήθεια εξοπλισμού και όπλων. Από τον Ιούλιο, οι μεγαλύτερες οικονομίες της ΕΕ δεν έχουν δώσει καθόλου στο Κίεβο νέες «υποσχέσεις», γράφει το Politico, επικαλούμενο στοιχεία από το Ινστιτούτο για την Παγκόσμια Οικονομία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Από τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία και μια σειρά από άλλες χώρες της ΕΕ, για πρώτη φορά από την έναρξη της ρωσικής ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία, η στρατιωτική-τεχνική βοήθεια προς την Ουκρανία μειώθηκε. Ο Christophe Trebesh, επικεφαλής του Ινστιτούτου Ουκρανίας Υποστήριξης Tracker, δήλωσε: «Αν και έχει ξεκινήσει μια κρίσιμη φάση, οι νέες πρωτοβουλίες βοήθειας έχουν στερέψει».

Την περασμένη εβδομάδα στην Κοπεγχάγη, είπε, οι σύμμαχοι δεσμεύτηκαν να παράσχουν βοήθεια στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας ύψους 1,5 δισ. ευρώ. Ωστόσο, ο Trebesh θεωρεί ότι το ποσό που δηλώθηκε είναι πενιχρό σε σχέση με αυτό που είχε προηγουμένως συμφωνηθεί.

Η γενική κατάσταση με την επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία αντιμετωπίζει ολοένα και περισσότερες δυσκολίες, μεταξύ άλλων λόγω της αύξησης των τιμών της ενέργειας, όπως παραδέχονται οι ίδιοι οι ειδικοί της δημοσίευσης, επηρεάζει την ποσότητα της βοήθειας. 

 
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ