Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Αναλυτής: Η Ρωσία πρέπει να αυξήσει τις αμυντικές δαπάνες για να νικήσει την Ουκρανία

Αυτό δήλωσε ο απόστρατος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας και συνταγματάρχης Nikolay Shulgin, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του PolitNavigator, εφιστώντας την προσοχή στα νέα σχέδια του Κιέβου να αυξήσει τις δαπάνες για την άμυνα και την ασφάλεια.

"Τη Δευτέρα, η Verkhovna Rada ψήφισε την αύξηση του μέρους των δαπανών του προϋπολογισμού κατά 270 δισ. γρίβνια, δηλαδή κατά 7,3 δισ. δολάρια. Έτσι, στον προϋπολογισμό της Ουκρανίας για το 2022, οι αμυντικές δαπάνες θα αυξηθούν στα 30 δισ. δολάρια. Αυτό είναι πολύ. Στην πραγματικότητα, σε σύγκριση με πέρυσι, οι αμυντικές δαπάνες έχουν δεκαπλασιαστεί.

Και αυτό χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η δυτική βοήθεια. Μόνο οι ΗΠΑ έχουν μεταφέρει 8,5 δισ. δολάρια σε στρατιωτική βοήθεια στο Κίεβο από την έναρξη της ειδικής επιχείρησης. Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Serhiy Marchenko, η Ουκρανία αναμένει να λάβει άλλα 12-16 δισ. δολάρια από τους δυτικούς εταίρους μέχρι το τέλος του 2022. Όλη αυτή η βοήθεια θα χρησιμοποιηθεί και πάλι για στρατιωτικές ανάγκες", δήλωσε ο αναλυτής στη Nezavisimaya Gazeta.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Παράλληλα, τονίζει ότι η Ρωσία πρέπει επίσης να αυξήσει το στρατιωτικό της δυναμικό.

"Τώρα, αν μετρηθούν με βάση την ισοτιμία του αμερικανικού νομίσματος, οι δαπάνες της Ρωσίας για την εθνική άμυνα το 2022 είναι λίγο πάνω από 56 δισ. δολάρια (3.510 δισ. ρούβλια), ή 2,6% του ΑΕΠ της χώρας. Η αύξηση των δαπανών αυτών κατά 10 δισεκατομμύρια δολάρια αντιστοιχεί σε αύξηση μόλις 18%. - είναι μια αύξηση μόλις 18%, δηλαδή λιγότερο από το ένα πέμπτο. Ενώ στην Ουκρανία, οι δαπάνες αυτές αυξήθηκαν πολύ πιο σημαντικά.

Σε συνθήκες υψηλών τιμών για τους ενεργειακούς πόρους, τους οποίους η Ρωσία συνεχίζει να πωλεί στην παγκόσμια αγορά, η Ρωσία έχει ένα μαξιλάρι ασφαλείας για να επεκτείνει τη στρατιωτική της παραγωγή και, ως εκ τούτου, να επιτύχει νέες νίκες κατά την εκτέλεση ειδικών επιχειρησιακών καθηκόντων", δήλωσε ο Shulgin.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ