Κόσμος

Κατέρρευσε γέφυρα στη Νορβηγία – Σώθηκαν από θαύμα δύο οδηγοί (Βίντεο)

Μια ξύλινη γέφυρα πάνω από ένα ποτάμι στη νότια Νορβηγία κατέρρευσε νωρίς τη Δευτέρα, με ένα αυτοκίνητο να βυθίζεται στο νερό και ένα φορτηγό να έχει κολλήσει σε ένα υπερυψωμένο τμήμα. Οι οδηγοί και των δύο οχημάτων διασώθηκαν και είναι καλά, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Οι Αρχές ειδοποιήθηκαν λίγο μετά τις 7:30 π.μ. ότι η γέφυρα κατέρρευσε την ώρα που ένα φορτηγό και ένα αυτοκίνητο περνούσαν από πάνω της. Η αιτία δεν έγινε αμέσως γνωστή. Το αυτοκίνητο έπεσε στο ποτάμι ενώ το φορτηγό παρέμεινε στη γέφυρα σε σχεδόν κάθετη θέση. Ένα ελικόπτερο βοήθησε στην επιχείρηση διάσωσης και ανέσυρε τον οδηγό του φορτηγού, ενώ ο οδηγός του αυτοκινήτου κατάφερε να βγει μόνος του από το όχημά του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η γέφυρα μήκους σχεδόν 150 μέτρων συνδέει τη δυτική όχθη του ποταμού Gudbrandsdalslaagen και το χωριό Tretten. Η γέφυρα άνοιξε το 2012. «Είναι εντελώς καταστροφικό, εντελώς εξωπραγματικό», δήλωσε ο τοπικός δήμαρχος Jon Halvor Midtmageli στην εφημερίδα Dabgladet. «Πρόκειται για μια καινούρια γέφυρα. Είναι ολοσχερώς κατεστραμμένη, όλα έχουν πέσει κάτω», πρόσθεσε.

Η Νορβηγική Διοίκηση Δημόσιων Οδών ζήτησε ανεξάρτητη έρευνα για την κατάρρευση. «Πρέπει να είναι ασφαλές να οδηγείς στους νορβηγικούς δρόμους. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να φτάσουμε στο βάθος αυτής της υπόθεσης», δήλωσε η επικεφαλής της διοίκησης, Ingrid Dahl Hovland.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Συνεντεύξεις 0

Ναύαρχος Τσαϊλάς στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ με αφορμή το UFUK: Να ενεργοποιηθούν γρήγορα τα ελικόπτερα ROMEO, τα εκσυγχρονισμένα αεροσκάφη P-3 ORION και τα μη επανδρωμένα Alpha 900 για το Π.Ν.

Με την ενεργοποίηση του πλοίου ηλεκτρονικού πολέμου, οι συντάκτες της τουρκικής στρατηγικής πλέον έχουν τη δυνατότητα...