Κόσμος

Γαλλία: Σκύλος κόλλησε ευλογιά των πιθήκων από τους ιδιοκτήτες του -Κοιμόταν στο κρεβάτι τους

Ένας σκύλος στο Παρίσι κόλλησε ευλογιά των πιθήκων καθώς κοιμόταν στο κρεβάτι μαζί με τους ιδιοκτήτες του που είχαν μολυνθεί από την ασθένεια.

Οι δύο άντρες εμφάνισαν συμπτώματα στις αρχές Ιουνίου προτού εμφανίσουν τις δερματικές αλλοιώσεις που αποδεικνύουν μόλυνση από ευλογιά των πιθήκων.

Πήγαν στο νοσοκομείο Pitié-Salpêtrière στο Παρίσι μετά από δώδεκα ημέρες, αλλά υπήρχε άλλος ένας ασθενής που είχαν ξεχάσει. Το ιταλικό λαγωνικό τους είχε επίσης αναπτύξει έλκη και φλύκταινες στην κοιλιά του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένα PCR τεστ επιβεβαίωσε ότι ο σκύλος είχε επίσης προσβληθεί από ευλογιά των πιθήκων, επιβεβαιώνοντας την πρώτη περίπτωση κατοικίδιου που προσβλήθηκε από τον ιό.

Περαιτέρω γενετική αλληλουχία έδειξε ότι το στέλεχος της νόσου ήταν πανομοιότυπο με την ασθένεια που είχε μολύνει τους ιδιοκτήτες του.

Η ασθένεια συχνά μεταδίδεται μέσω παρατεταμένης στενής επαφής.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Συνεντεύξεις 0

Ναύαρχος Τσαϊλάς στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ με αφορμή το UFUK: Να ενεργοποιηθούν γρήγορα τα ελικόπτερα ROMEO, τα εκσυγχρονισμένα αεροσκάφη P-3 ORION και τα μη επανδρωμένα Alpha 900 για το Π.Ν.

Με την ενεργοποίηση του πλοίου ηλεκτρονικού πολέμου, οι συντάκτες της τουρκικής στρατηγικής πλέον έχουν τη δυνατότητα...