Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Έκαψαν την τουρκική σημαία διαδηλωτές στη Συρία αλλά δεν είχαν την τύχη των Ισαάκ-Σολωμού (Βίντεο)

Νύχτα επεισοδίων η χθεσινή...

Οι αντιτουρκικές ενέργειες ξεκίνησαν σε διάφορες περιοχές, ιδιαίτερα στο Azez και στο Jarabulus, υπό τον έλεγχο του Ελεύθερου Συριακού Στρατού που υποστηρίζεται από την Τουρκία. Στις εικόνες που κοινοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παρουσιάζονται οι ενέργειες των διαδηλωτών κατά της τουρκικής σημαίας και των οχημάτων που ανήκουν στις τουρκικές Ένοπλες δυνάμεις. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τέτοιες μέρες ήταν και στην Κύπρο με τον Ισαάκ και τον Σολωμού, αλλά οι χθεσινοί Σύριοι διαδηλωτές δεν είχαν την τύχη τους. 

Οι υποστηρικτές του FSA, φέρεται να αντιδρούν στη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών Τσαβούσογλου ότι ήθελαν να συμφιλιώσουν τον Άσαντ με τις ομάδες της αντιπολίτευσης στη Συρία, και ξεκίνησαν τη δράση τους στη Τζαραμπλούς και στην Αζέζ λίγες ώρες μετά τη δήλωση αυτή.

Οι ομάδες, μεταξύ των οποίων ένοπλοι σύμφωνα με τουρκικές μαρτυρίες, έκαψαν την τουρκική σημαία και απέκλεισαν τον δρόμο, εμποδίζοντας τη διέλευση οχημάτων των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Στο Azez, κατέστρεψε το Οθωμανικό Πάρκο Millet, που χτίστηκε από τον δήμο Şahinbey της Γκαζιαντέπ. Οι υποστηρικτές του FSA πραγματοποιώντας πορεία στο Azez φώναξαν συνθήματα κατά της Τουρκίας ότι δεν θα κάνουν ειρήνη με τον Άσαντ. Υποστηρίχθηκε ότι ένοπλα μέλη της FSA συμμετείχαν και υποστήριξαν προσωπικά τις ενέργειες στο Τελ Αμπιάντ.

 

Ακτιβιστές ζωγράφισαν τις πινακίδες με τις λέξεις «Η Αδελφότητα δεν γνωρίζει σύνορα» και επιτέθηκαν στην τουρκική σημαία στο Αζέζ και σε πολλές πόλεις.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ