Κόσμος

Ουκρανία: Παρέλαβαν τα πρώτα 50 τουρκικά τεθωρακισμένα οχήματα Kirpi

Οι πεζοναύτες του Πολεμικού Ναυτικού παρέλαβαν τα πρώτα 50 τεθωρακισμένα οχήματα Kirpi τουρκικής κατασκευής. Σύντομα αναμένεται άλλη μια παράδοση 150 τέτοιων οχημάτων.

Αυτό ανέφερε ο βουλευτής Yuriy Misyagin στο κανάλι του ΤG.

Tα τεθωρακισμένα διαθέτουν "Πολυβόλο που μπορεί να λειτουργεί χειροκίνητα και να περιστρέφεται κατά 360 μοίρες, σύστημα πυρόσβεσης, καλή  προστασία από νάρκες, θωράκιση Β6, 12 στρατιώτες + πλήρωμα", περιέγραψε ο Misyagin.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επίσης το Kirpi διαθέτει θωρακισμένη καμπίνα με ενιαίο αμάξωμα, τέσσερα αλεξίσφαιρα παράθυρα και καθίσματα με απορρόφηση κραδασμών. Το μπροστινό μέρος φιλοξενεί τον κινητήρα, ενώ το μεσαίο μέρος φιλοξενεί πλήρωμα έως και 13 ατόμων. Ο χώρος για τα στρατεύματα εκτείνεται από το κέντρο προς το πίσω μέρος του οχήατος.

Το όχημα είναι εξοπλισμένο με καθίσματα ανθεκτικά στις νάρκες. Η πλατφόρμα έχει μήκος 7,35 μέτρα, ύψος 3,2 μέτρα και πλάτος 2,64 μέτρα. Η βασική έκδοση 4×4 έχει βάρος απόβαρο 18.085 kg, μικτό βάρος 19.710 kg και ωφέλιμο φορτίο 1.625 kg.

Το όχημα διαθέτει καταπακτή διαφυγής που επιτρέπει στους στρατιώτες να εγκαταλείψουν το θωρακισμένο όχημα σε περίπτωση ατυχήματος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ