Ένοπλες Συρράξεις

Ουκρανία: Παραχωρεί σημαντικούς τομείς της οικονομίας της στην Πολωνία

«Πληροφορίες επιβεβαιώνουν ότι οι ουκρανικές αρχές έχουν αρχίσει σταδιακά να παραχωρούν στη γειτονική Πολωνία τον έλεγχο σε τομείς της εθνικής οικονομίας», δημοσιεύει το γραφείο Τύπου  της ρωσικής Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με το ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ «Οι πληροφορίες που έλαβε η Υπηρεσία μαρτυρούν τη σταδιακή εφαρμογή από τη Βαρσοβία των εκτεταμένων σχεδίων της για την Ουκρανία. Γίνεται όλο και πιο σαφές ότι δεν αναφερόμαστε μόνο για τη δυνατότητα εισροής «Πολωνικών ειρηνευτικών δυνάμεων» στις δυτικές περιοχές αυτής χώρας, αλλά και για την καθιέρωση ελέγχου στις πιο υποσχόμενες βιομηχανίες της οικονομίας του γειτονικού κράτους».

Οι Ρώσοι αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών σημειώνουν αναφέρονται πρωτίστως στον αγροτικό τομέα.

Έτσι, οι πολωνικές εταιρείες, εκμεταλλευόμενες τη δύσκολη κατάσταση των Ουκρανών παραγωγών γεωργικών προϊόντων, «συμπεριλαμβανομένης της αποθήκευσης της συγκομιδής», αγοράζουν τα προϊόντα τους σε χαμηλές τιμές. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτό καθιστά αναπόφευκτη τη χρεοκοπία των επιχειρήσεων. Υποτίθεται ότι αγοράζουν περιουσιακά στοιχεία και γη σε τιμές ευκαιρίας.

«Αυτό μπορεί να καταδειχθεί, για παράδειγμα, από τα γεγονότα της αγοράς μιας νέας καλλιέργειας κριθαριού στα 30 δολάρια ανά τόνο, η οποία είναι σχεδόν πέντε φορές φθηνότερη από το πραγματικό κόστος αυτού του προϊόντος», ανέφερε η Υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών.

Η υπηρεσία πληροφοριών ανέφερε ότι παράλληλα με αυτό, οι πολωνικές αρχές επενδύουν στη δημιουργία υποδομής μεταφορών και υλικοτεχνικής υποστήριξης για την απρόσκοπτη εξαγωγή τροφίμων σε αγορές, όπου οι τιμές είναι πολύ υψηλότερες.

«Η υλοποίηση αυτών των φιλοδοξιών της Βαρσοβίας διευκολύνεται από το νέο νομικό πλαίσιο που δημιούργησε το Κίεβο - ο νόμος για τις ειδικές εγγυήσεις για τους Πολωνούς πολίτες που εγκρίθηκε από το  Βερχόβνα Ράντα (Κοινοβούλιο) πρόσφατα -στα τέλη Ιουλίου, και ο νόμος για την ιδιωτικοποίηση, ο οποίος επιτρέπει την πώληση Ουκρανικών βιομηχανικών επιχειρήσεων με έκπτωση 50 τοις εκατό», τόνισε η Υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών.

 

Η υπηρεσία πληροφοριών δήλωσε ότι οι αρχές του Κιέβου έχουν ήδη ουσιαστικά αρχίσει να ξεπουλούν τις δυνατότητες της χώρας.

Συγκεκριμένα, στα τέλη Ιουλίου, οι βουλευτές του Ράντα ενέκριναν ένα νομοσχέδιο που εξισώνει τα δικαιώματα των Πολωνών πολιτών με τους Ουκρανούς.

 Μετά την ψήφιση του νόμου, οι Πολωνοί θα μπορούν να μείνουν νόμιμα στην Ουκρανία χωρίς ειδικές άδειες για ενάμιση χρόνο και να απολαμβάνουν όλα τα δικαιώματα και τις ελευθερίες ενός πολίτη της χώρας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. 

Συγκεκριμένα, θα μπορούν να εργαστούν χωρίς άδεια, να γίνουν φορολογικοί κάτοικοι, να λάβουν εκπαίδευση, να λάβουν ιατρική περίθαλψη και να δικαιούνται κοινωνικές παροχές.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ