Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Ισοπεδωτικός βομβαρδισμός! Τρέχει να σωθεί το ουκρανικό τάγμα ''Kraken''- Τρία γερμανικά αντιαεροπορικά συστήματα «Gepard» παρέλαβαν οι ΕΔ της Ουκρανίας

Βαριές οι απώλειες για τους Ουκρανούς! 

Την ίδια στιγμή το Κρεμλίνο κατηγορεί το Κίεβο για τον βομβαρδισμό του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια. Ο βομβαρδισμός του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια "από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις" είναι "δυνητικά εξαιρετικά επικίνδυνος" και "θα μπορούσε να έχει καταστροφικές συνέπειες για μια ευρεία περιοχή, συμπεριλαμβανομένου του ευρωπαϊκού εδάφους", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

https://www.youtube.com/watch?v=yykzGunW9mo

Παράλληλα ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, αντιστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ, δήλωσε σήμερα ότι ο ουκρανικός σχηματισμός "Kraken" έχασε την μαχητική του ικανότητα στην κατεύθυνση του Χάρκοβο λόγω τεράστιων απωλειών και λιποταξίας μισθοφόρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με τον Κονασένκοφ, αυτό συνέβη λόγω του ότι καταστράφηκαν τα σημεία όπου προσωρινά είχε αναπτυχθεί το ουκρανικό τάγμα, από τις ρωσικές αεροδιαστημικές και πυραυλικές δυνάμεις. 

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σημείωσε ότι τώρα, προκειμένου να αναπληρώσει επειγόντως τις απώλειες, η ουκρανική πλευρά «προσπαθεί ανεπιτυχώς» να αναγκάσει τους κατοίκους του Χάρκοβο να ενταχθούν στο τάγμα ''Kraken''

Γερμανικά Gepard στην Ουκρανία 

Και ενώ οι απώλειες είναι μεγάλες για τους Ουκρανούς, ανακοίνωσαν την παραλαβή των πρώτων συστημάτων αεράμυνας Gepard από τη Γερμανία. 

Η Επιχειρησιακή Διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Νότιας Ουκρανίας ανακοίνωσε την άφιξη των πολυαναμενόμενων αυτοκινούμενων εγκαταστάσεων πυροβολικού Gepard από τη Γερμανία. Σήμερα, ο ουκρανικός στρατός παρέλαβε 3 μονάδες από την υποσχεθείσα παρτίδα των 30 μονάδων πυροβολικού Gepard . Είναι γνωστό ότι σχεδόν 100 Ουκρανοί στρατιωτικοί εκπαιδεύτηκαν στη Γερμανία για να εργαστούν σε αυτές τις αντιαεροπορικές εγκαταστάσεις.

Το Gepard έχει σχεδιαστεί για να χτυπά στόχους σε απόσταση έως και 4 km και απαιτεί μόνο 3 χειριστές: έναν οδηγό, έναν διοικητή και έναν πυροβολητή. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν το Gepard για την προστασία της υποδομής της χώρας από ρωσικές αεροπορικές επιθέσεις.

https://youtu.be/tL9GnNZgm3g

Πλάνα από χτυπήματα του Grad σε θέσεις των ΕΔ της Ουκρανίας 

''Σμπαράλια'' τα ουκρανικά τεθωρακισμένα! 

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε πλάνα από τα επιτυχή χτυπήματα των Ρώσων με Grad σε καίριες θέσεις των ΕΔ της Ουκρανίας. 

Δείτε το βίντεο 

 

.

 

https://www.youtube.com/watch?v=2863HNR25EY

 

 
 
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Συνεντεύξεις 0

Ναύαρχος Τσαϊλάς στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ με αφορμή το UFUK: Να ενεργοποιηθούν γρήγορα τα ελικόπτερα ROMEO, τα εκσυγχρονισμένα αεροσκάφη P-3 ORION και τα μη επανδρωμένα Alpha 900 για το Π.Ν.

Με την ενεργοποίηση του πλοίου ηλεκτρονικού πολέμου, οι συντάκτες της τουρκικής στρατηγικής πλέον έχουν τη δυνατότητα...