Κόσμος

Ουκρανία: Αποσύρει το στρατιωτικό της τμήμα από την KFOR στο Κοσσυφοπέδιο

Το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας έδωσε εντολή απόσυρσης στο στρατιωτικό τμήμα του από την αποστολή υπό του ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο (KFOR).

Όπως μεταδίδει το echedoros-a.gr, η Ουκρανία διατηρεί στρατιωτικό σώμα 40 στρατιωτών στις ειρηνευτικές νατοϊκές δυνάμεις στο Κόσοβο.

Η απόσυρση είναι συνέπεια του διατάγματος του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, που διατάσσει όλες τις αποστολές να επιστρέψουν στην πατρίδα τους για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της Ρωσίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Η επιστροφή του (ουκρανικού) εθνικού σώματος σημαίνει την προσωρινή παύση της συμμετοχής του στην αποστολή της KFOR», ανέφερε η Στρατιωτική Διοίκηση στην Ουκρανία.

Η διοίκηση δήλωσε επίσης ότι η αποχώρηση των ουκρανικών στρατευμάτων από το Κοσσυφοπέδιο είναι σύμφωνη με το διάταγμα του Ζελένσκι της 7ης Μαρτίου, όπως αναφέρει rbc.ua.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στρατός Ξηράς 0

Το ελληνικό σύστημα LASER “Μινώταυρος” έγινε αντικείμενο έρευνας ξένων εταιρειών-Εξουδετερώνει στόχους άνω των 23000 ποδών (Βίντεο)

Θα τοποθετηθεί σε νησιά μικρονήσους κατά τουρκικών drone-Σούκος : Πρέπει να τα τοποθετήσουμε τα συστήματα στα νησιά για...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Διαμόρφωση τακτικής για την Ελλάδα: H παροχή εγγύς αεροπορικής υποστήριξης από τα Ρωσικά μαχητικά καταλύτης στην εξέλιξη των επιχειρήσεων

Παρά την αριθμητική υπεροχή 10:1 έναντι της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, η Ρωσία έχει τεθεί σε επισφαλή θέση και...