Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Ποια ήταν η Κούρδισσα "Μπουμπουλίνα" που σκότωσαν τα τουρκικά drones και υμνούν οι Αμερικανοί

Ιδιαίτερη και πρωτοφανής αναφορά του Αμερικανικού στρατού σε Κούρδισσα ηγέτιδα που έχασε πρόσφατα της ζωής της. 

Η Salwa Yusuk (AKA Ciyan Afrin) αναπληρώτρια διοικητής των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) - μαζί με 2 συναδέλφους της μαχήτριες - σκοτώθηκε σε επίθεση κοντά στο Qamishli της Συρίας, στις 22 Ιουλίου 2022.
Η Salwa ήταν κρίσιμη ηγέτιδα των SDF που ηγήθηκε των δυνάμεων στη μάχη κατά του ISIS από το αποκορύφωμα του αγώνα για την ήττα της άθλιας ιδεολογίας στη ΒΑ Συρία το 2017.

Η CENTCOM εκφράζει τα συλλυπητήριά μας στις Οικογένειες αυτών των 3 μαχητών των SDF, στον λαό της Βορειοανατολικής Συρίας και στους εταίρους μας των SDF.

Τα παραπάνω αναφέρει η Κεντρική Στρατιωτική Διοίκηση των Ηνωμένων Πολιτειών (U.S. Central Command – CENTCOM) για τη στυγνή δολοφονία της Yusuk, από τα τουρκικά drones την Παρασκευή.

Το θέμα πιθανόν να έχει συνέχεια, καθώς οι Κούρδοι της Συρίας θεωρούνται κρίσιμοι και γνήσιοι σύμμαχοι των Αμερικανών στον πόλεμο εναντίον του Ισλαιμού Κράτους (ISIS), ενώ πρόσφατα η τριπλέτα Ρωσίας-Τουρκίας-Ιράν ζήτησαν από τις ΗΠΑ να... κόβει ρόδα μυρωμένα από την Μέση Ανατολή. 

Η Τουρκία ειδικά αποκλείεται να μην αντιδράσει σε αυτή την ανακοίνωση καθώς θεωρεί τους Κούρδους του YPG στη βόρεια Συρία “τρομοκράτες” και παρακλάδι του αντάρτικου του PKK. Αντίθετα οι Αμερικανοί τους θεωρούν νόμιμους εταίρους στον πόλεμο εναντίον της ισλαμικής τρομοκρατίας.

 

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Επέλαση χωρίς τέλος των Ρώσων που κατέλαβαν το Αρτιομόβσκ και εισήλθαν σε Μποχντανίβκα-Στην όχθη του Δνείπερου έχουμε το δράμα εκατοντάδων Ουκρανών (Βίντεο)

Αμερικανός ειδικός: Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει μέχρι τον Φεβρουάριο-Όλα δείχνουν ήττα κατά κράτος του Κιέβου...