Κόσμος

Πακιστάν: Λέμβος αναποδογύρισε και πνίγηκαν 20 άτομα σε πομπή γάμου

Το υπερφορτωμένο σκάφος διέσχιζε τον ποταμό την Δευτέρα (18.07.2022) για να φτάσει σε έναν γάμο στην Σαντικαμπάντ και μετέφερε πάνω από 100 άτομα, όταν ξαφνικά αναποδογύρισε. Σχεδόν 90 άνθρωποι διασώθηκαν από δύτες, 20 άνθρωποι πέθαναν και άλλοι 30 αγνοούνται.

Οι περισσότεροι από τους νεκρούς και τους αγνοούμενους είναι γυναίκες και παιδιά, ανέφεραν τοπικές αρχές.
Ο Σαλίμ Άσι, ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος, είπε ότι ο γαμπρός ήταν μεταξύ εκείνων που διασώθηκαν ενώ, δεν ήταν σαφές αν η νύφη επέζησε. Πρόσθεσε επίσης, ότι η αιτία του ατυχήματος δεν έγινε αμέσως γνωστή, αλλά προφανώς το σκάφος ήταν γεμάτο με πολύ κόσμο. 

Σε δήλωσή του, ο πρωθυπουργός Σαμπάζ Σαρίφ, εξέφρασε τη θλίψη του για το περιστατικό και ζήτησε από τις αρχές να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διάσωση των επιβατών που εξακολουθούν να αγνοούνται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συχνό φαινόμενο η μεταφορά με σκάφη στο Πακιστάν

Τέτοιου είδους ατυχήματα είναι συνηθισμένα στο Πακιστάν, όπου τα ξεχαρβαλωμένα ξύλινα σκάφη χρησιμοποιούνται συχνά για τη μεταφορά αγαθών και ανθρώπων σε ποτάμια και λίμνες, ενώ τα περισσότερα λειτουργούν χωρίς σωσίβια.

Οι χωρικοί στο αγροτικό Πακιστάν χρησιμοποιούν τέτοιες βάρκες για να αποφύγουν το υψηλότερο κόστος της μεταφοράς αυτοκινήτων σε δρόμους που συχνά είναι μακριά από τα σπίτια τους.

Παράλληλα, οι γυναίκες δεν ενθαρρύνονται ευρέως να μάθουν πώς να κολυμπούν στο Πακιστάν, καθώς οι συντηρητικοί κώδικες εξακολουθούν να διέπουν μεγάλο μέρος της δημόσιας συμπεριφοράς τους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ