Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Αυτό δεν είναι για γέλια! Είναι πρόβα αστικού πολέμου-Το "Κιλελέρ" της Ολλανδίας: Αγρότες κατέβασαν τανκ σε διαδήλωση (Βίντεο)

Το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ έχει γράψει από το περασμένο φθινόπωρο για τις πρόβες αστικού πολέμου σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και για την ολοένα αυξανόμενη η παρουσία του Στρατού στον αστικό ιστό

Στην Ολλανδία αυτές τις μέρες η κατάσταση έχει εκτραχυνθεί εντελώς με αφορμή τις διαδηλώσεις των αγροτών. 

Ολλανδοί αγρότες έφεραν μέχρι άρμα σε διαμαρτυρία για τα λιπάσματα, ενώ οι αστυνομικοί πυροβολούν τα τρακτέρ και μάλιστα αναφέρθηκαν και χθες πυροβολισμοί κατά αγροτών

 Οι Ολλανδοί διαδηλωτές πήγαν τα πράγματα στο επόμενο επίπεδο στις συνεχιζόμενες διαδηλώσεις - αναπτύσσοντας ένα τανκ ενάντια σε ένα "πράσινο" κυβερνητικό σχέδιο για τη μείωση του αζώτου στα λιπάσματα, το οποίο θα προβλέπει ένα εκτιμώμενο 30% των αγροκτημάτων της χώρας να κλείνουν.

Το τανκ θα χρησιμοποιηθεί πιθανότατα για τον αποκλεισμό των κέντρων διανομής τροφίμων, μετά τη χρήση τρακτέρ για τον σκοπό αυτό νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα.

Αρκετά μπλόκα κατεδαφίστηκαν βίαια μετά την κήρυξη διαταγμάτων έκτακτης ανάγκης ως απάντηση στην ολλανδική εξέγερση.

 

Στην Ελλάδα

Αξίζει να θυμίσουμε πως προ ετών είχαμε και στην Ελλάδα επανάληψη της άσκησης Καταστολής Πλήθους «ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ» στην περιοχή Νέα Σάντα το 2013 στο Κιλκίς με την  ονομασία  «ΤΑΛΩΣ-13». Πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της  Επιχειρησιακής Αξιολόγησης του Σχηματισμού "HELBROC" και συμμετείχαν η Ελλάδα, η Κύπρος, η Βουλγαρία, η Ρουμανία και η Ουκρανία. Πρόκειται για έναν ευρωπαϊκό μηχανισμό που παίρνει εντολές από την Ευρωπαϊκή Ένωση και επεμβαίνει κατόπιν απόφασης αποκλειστικά και μόνο από τον ΟΗΕ, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.

Δημοσιεύματα επίσης ανέφεραν το 2015 πως παρόμοια άσκηση διεξήχθη στην Κω... 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ