Κόσμος

Το είδαμε κι' αυτό! Ουκρανοί έβαλαν αντιπολεμικές διαφημίσεις για Ρώσους σε ιστότοπους πορνό

Οι Ουκρανοί έμποροι του διαδικτύου "βρήκαν το δρόμο" προς το ρωσικό κοινό μέσω πορνογραφικών ιστοσελίδων. Με αυτόν τον τρόπο γνωστοποιήθηκε στους Ρώσους η ουκρανική άποψη για τον πόλεμο.

Αυτό αναφέρθηκε από την εφημερίδα The Guardian. 

Η ιδέα για την προώθηση της ενημέρωσης μέσω πορνογραφικών πηγών προτάθηκε από τη Nastia Baidachenko, ιδιοκτήτρια διαφημιστικής εταιρείας στη Μόσχα. 

Σύμφωνα με την ίδια, οι συνήθεις τρόποι προώθησης φιλοουκρανικών βίντεο - μέσω της Google ή του Facebook - δεν λειτούργησαν στη Ρωσία και τη Λευκορωσία, καθώς η Ρωσία θέσπισε το νόμο για τις απομιμήσεις και οι εκπρόσωποι αυτών των πλατφορμών στη Ρωσία δεν ήθελαν να θεωρηθούν υπεύθυνοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στη συνέχεια, ο Baidachenko βρήκε έναν άλλο τρόπο: μέσω διαδικτυακών καζίνο και ιστοσελίδων πορνό. Αυτές οι πλατφόρμες ήταν ιδανικές. Είχαν χαμηλή μετριοπάθεια, τεράστιο κοινό και χαμηλό κόστος διαφήμισης.

Ο Guardian γράφει ότι ο Μπαϊντατσένκο δεν ήταν ο μόνος που τοποθέτησε με αυτόν τον τρόπο φιλοουκρανικές διαφημίσεις στη Ρωσία. Το πρακτορείο της έγινε μέρος ενός ευρύτερου δικτύου μέσω του οποίου άρχισαν να ρέουν τα χρήματα.

Ο Baidachenko πιστεύει ότι οι διαφημίσεις τους έφτασαν σε δεκάδες εκατομμύρια Ρώσους χρήστες του Διαδικτύου. Κατά την άποψή της, η αντίσταση στον πόλεμο από τις μητέρες των Ρώσων στρατιωτών οφειλόταν εν μέρει στην εκστρατεία που υλοποίησε μέσω ιστοσελίδων πορνό.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ