Κόσμος

Ο Πούτιν απαντά στον ισχυρισμό του Τζόνσον ότι μια γυναίκα δεν θα είχε εισβάλει στην Ουκρανία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν απαντώντας στον Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος δήλωσε ότι αν ήταν γυναίκα δεν θα είχε εισβάλει Ουκρανία, όπως είχαμε γράψει στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ,  αναφέρθηκε στην απόφαση της πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας, Μάργκαρετ Θάτσερ, να στείλει στρατεύματα στα Φώκλαντ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Θέλω απλώς να θυμίσω γεγονότα της πρόσφατης ιστορίας, όταν η Μάργκαρετ Θάτσερ αποφάσισε να ξεκινήσει στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά της Αργεντινής», είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Τζόνσον χαρακτήρισε την Τετάρτη την απόφαση του Πούτιν να ξεκινήσει αυτό που η Μόσχα αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» κατά της Ουκρανίας το «τέλειο παράδειγμα τοξικής αρρενωπότητας» και χλεύασε τον «φαλλοκρατικό Πούτιν» για τη στάση του σώματός του.

Απαντώντας, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Τουρκμενιστάν, σήμερα , ο Ρώσος πρόεδρος επιχείρησε να αντικρούσει τη θεωρία του Βρετανού πρωθυπουργού.

Αναλυτικά, είπε στους δημοσιογράφους: «Θέλω απλώς να θυμίσω τα γεγονότα της πρόσφατης ιστορίας, όταν η Μάργκαρετ Θάτσερ αποφάσισε να ξεκινήσει στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά της Αργεντινής για τα νησιά Φώκλαντ. Μια γυναίκα πήρε την απόφαση να ξεκινήσει στρατιωτική δράση. Ως εκ τούτου, δεν είναι απολύτως ακριβής η αναφορά του Βρετανού πρωθυπουργού σε όσα συμβαίνουν σήμερα».

Ο Πούτιν συνέχισε, επικρίνοντας την κίνηση της Βρετανίας, πριν από 40 χρόνια, να απαντήσει στρατιωτικά στην προσπάθεια της Αργεντινής να καταλάβει τα αραιοκατοικημένα βρετανικά νησιά στον νότιο Ατλαντικό.

«Πού είναι τα νησιά Φώκλαντ και πού η Βρετανία;» διερωτήθηκε ο Πούτιν και πρόσθεσε ότι οι ενέργειες της Θάτσερ υπαγορεύτηκαν από τις αυτοκρατορικές της φιλοδοξίες.

Η Μόσχα έχει επανειλημμένα αναφερθεί σε επεμβάσεις του δυτικού στρατού σε χώρες όπως η πρώην Γιουγκοσλαβία, το Αφγανιστάν και το Ιράκ ως παραδείγματα δυτικού ιμπεριαλισμού και υποκρισίας.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ