Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Το λέει και το πιστεύει πρώην αρχηγός της CIA: Μετρημένες οι μέρες του Πούτιν- Οι δικοί του θα τον "φάνε"

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα μπορούσε να ανατραπεί από μια μυστική συνωμοσία του στενού του κύκλου, ισχυρίστηκε ο πρώην αρχηγός της CIA Ντάνιελ Χόφμαν, στο The Daily Beast. 

Συγκεκριμένα ισχυρίστηκε πως άτομα που είναι πολύ κοντά στον Ρώσο Πρόεδρο, θα προσπαθήσουν να τον εκδιώξουν εάν αποτύχει η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Χόφμαν τόνισε πως οποιαδήποτε τέτοια απόπειρα ανατροπής του προέδρου θα ήταν ξαφνική, γρήγορη και δυνητικά θανατηφόρα.

''Όλα θα συμβούν πολύ ξαφνικά, δεν θα το αναμένει ο Πούτιν, δεν θα προλάβει να αντιδράσει και μια μέρα, τέλος! Θα βρεθεί νεκρός''

Υπάρχουν επίσης συνεχείς εικασίες για την υγεία του Πούτιν, κάτι που έχει επίσης εγείρει ερωτήματα σχετικά με τη μελλοντική του ηγεσία στη χώρα.

Σύμφωνα με τον κ. Χόφμαν, υπάρχουν τρία βασικά πρόσωπα που πρέπει να παρακολουθούμε στενά σε περίπτωση που αντικατασταθεί ο πρόεδρος της Ρωσίας.

Αυτοί είναι, ο  Υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, ο οποίος έπαιξε κρίσιμο ρόλο κατά τη διάρκεια του ρωσικού πολέμου στην Ουκρανία. Ο Νικολάι Πατρούσεφ, επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας του Πούτιν και ο Αλεξάντερ Μπόρτνικοτς, διευθυντής της μυστικής υπηρεσίας FSB της Ρωσίας.

Ένας άλλος πρώην αξιωματικός της CIA, ο Ρόναλντ Μαρκς, είπε επίσης ότι η Ρωσία θα μπορούσε να είναι καθ' οδόν προς την απόκτηση νέου ηγέτη, οδηγώντας σε έναν «τρελό αγώνα» για την εξουσία.

Έρχεται τη στιγμή που ο πόλεμος του Πούτιν εναντίον της Ουκρανίας εισήλθε στον πέμπτο μήνα του και ενώ αρχικά θεωρήθηκε ευρέως ως μια αποτυχημένη επιχείρηση, τώρα οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να καταλάβουν τα τελευταία εναπομείναντα ουκρανικά προπύργια στην ανατολική περιοχή Λουγκάνσκ, αφού πήραν τον πλήρη έλεγχο των ερειπίων του Σιεβιεροντόνετσκ το Σάββατο.

Την Κυριακή, ο Πούτιν εξαπέλυσε τις πρώτες αεροπορικές επιδρομές εναντίον του Κιέβου σε τρεις εβδομάδες, ακριβώς τη στιγμή που οι παγκόσμιοι ηγέτες συναντήθηκαν στη σύνοδο κορυφής της G7 στη Γερμανία.

Ο Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος παρευρέθηκε στην εκδήλωση, προέτρεψε τους δυτικούς συμμάχους να μείνουν σταθεροί στην Ουκρανία.

''Οι συνέπειες αυτού που συμβαίνει για τον κόσμο είναι σκληρές'', είπε. ''αλλά το τίμημα της υποχώρησης, το τίμημα του Πούτιν να καταφέρει να αποκόψει μεγάλες περιοχές της Ουκρανίας, να συνεχίσει το πρόγραμμα κατάκτησής του, αυτό το τίμημα θα είναι πολύ, πολύ υψηλότερο, και όλοι εδώ το καταλαβαίνουν''.

https://youtu.be/93s59iGYOE0
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ