Κόσμος

Κλιμακώνεται ο τουρκικός εκβιασμός! Ακάρ: Δεν θα πούμε ναι στη Σουηδία και τη Φινλανδία όσο υποστηρίζουν τρομοκράτες

Υπό την προεδρία του Χουλουσί Ακάρ, Υπουργού Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Στρατηγού Γιασάρ Γκιουλέρ, του Διοικητή των Χερσαίων Δυνάμεων Στρατηγού Μουσά Αβσεβέρ, του Διοικητή των Ναυτικών Δυνάμεων ναυάρχου Αντνάν Οζμπάλ, του Διοικητή της Πολεμικής Αεροπορίας πτεράρχου Χασάν Κιουτσουκακιούζ , του υφυπουργού Γιουνούς Εμρέ Καραοσμάνογλου και διοικητών μονάδων.

Στη συνάντηση, όπου ο υπουργός Ακάρ έδωσε οδηγίες, οι Διοικητές Δυνάμεων και Στρατού, καθώς και οι διοικητές των μονάδων στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, μοιράστηκαν πληροφορίες για τις συνεχιζόμενες δραστηριότητες και την τελευταία κατάσταση στο πεδίο.

Δηλώνοντας ότι οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις πέρασαν την πιο πολυσύχναστη περίοδο στην ιστορία της Δημοκρατίας, ο υπουργός Ακάρ είπε, «η δουλειά μας ονομάζεται «άμυνα και ασφάλεια». «Επιπλέον, συμβάλλοντας στην περιφερειακή και παγκόσμια ειρήνη δουλεύουμε για αυτά. Είναι προφανές τι έχουμε κάνει σε αυτά τα θέματα».

Σχολιάζοντας το αίτημα της Σουηδίας και της Φινλανδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ, ο υπουργός Ακάρ είπε:

«Υπό την ηγεσία του Προέδρου μας, θα πάμε στην Ισπανία για να συμμετάσχουμε στη Σύνοδο των Ηγετών του ΝΑΤΟ. Ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα στο ΝΑΤΟ είναι εάν η Σουηδία και η Φινλανδία θα γίνουν δεκτές. Οι δύο χώρες δεν μπορούν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ εάν πούμε όχι. Δεν έχουμε καμία στάση ενάντια στην πολιτική ανοιχτών θυρών του ΝΑΤΟ. Αφήστε το ΝΑΤΟ να επεκταθεί αλλά με τρόπο αρχής. Αφήστε αυτή τη διεύρυνση να συμμορφωθεί με τους κανόνες, τα έθιμα και τις παραδόσεις του ΝΑΤΟ».

Τονίζοντας ότι η τρομοκρατία είναι μια από τις σημαντικότερες απειλές για το ΝΑΤΟ, ο υπουργός Ακάρ είπε:

«Ως Τουρκία, αντιμετωπίζουμε την τρομοκρατία εδώ και χρόνια. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στη μάστιγα της τρομοκρατίας που στοχεύει στις ζωές αθώων ανθρώπων. Αν δεν συμμετάσχετε στον συγκεκριμένο αγώνα μας, τότε υποστηρίζετε τους τρομοκράτες. Θα είστε μια ασφαλής χώρα για αυτούς, θα βρουν καταφύγιο, θα τους παρέχετε υλική και ηθική υποστήριξη, θα δίνετε συμβουλές. Μετά «θα μπω στο ΝΑΤΟ». Γιατί; «Αν γίνει επίθεση εναντίον μου, η Τουρκία θα πρέπει να με βοηθήσει». Αυτό είναι το νόημα της ένταξης στο ΝΑΤΟ. Θα πρέπει να φανεί ξεκάθαρα ο εγωισμός και η σφαγή της λογικής σε αυτό το θέμα. Αυτό λέμε εμείς ως όλα τα αρμόδια υπουργεία και ιδιαίτερα ο Πρόεδρός μας». 

Σημειώνοντας ότι το μοιράστηκαν με όλους τους συνομιλητές τους, ο υπουργός Ακάρ είπε: «Δεν είναι δυνατόν να πούμε «ναι» χωρίς να κόψουμε εντελώς την υποστήριξη που παρέχουν στους τρομοκράτες σχετικά με την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ και χωρίς να τους δείξουμε με συγκεκριμένα βήματα και πρακτικές»

Αναφερόμενος στο θέμα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, ο υπουργός Ακάρ τόνισε ότι ο αγώνας συνεχίζεται με αποφασιστικότητα παρά το δύσκολο έδαφος και τις καιρικές συνθήκες.

Δηλώνοντας ότι ενεργούν με την κατανόηση «όπου είναι ο τρομοκράτης, εκεί είναι ο στόχος», ο υπουργός Ακάρ είπε, «Είμαστε αποφασισμένοι να εξαλείψουμε την τρομοκρατία στην πηγή της, είμαστε αποφασισμένοι και ικανοί για αυτό». Δηλώνοντας ότι οι επιχειρήσεις συνεχίζονται με αυξανόμενη ένταση και ρυθμό, ο υπουργός Ακάρ είπε:

«Ανεξάρτητα από το ποιος βρίσκεται πίσω από αυτό, θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι να εξουδετερωθεί ο τελευταίος τρομοκράτης. Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας συνεχίζουν να πολεμούν με μια γροθιά και μια καρδιά. 1.843 τρομοκράτες έχουν εξουδετερωθεί από την αρχή του τρέχοντος έτους. Αυτό θα καταλήξει σε τέλος. Η κατάρρευση της τρομοκρατικής οργάνωσης είναι εμφανής. Υπάρχουν στοιχεία για αυτό. Ελπίζω ότι θα τερματίσουμε την τρομοκρατία διατηρώντας τον ρυθμό και την πίεση στον αγώνα. Δεν επιτρέψαμε ποτέ έναν διάδρομο τρομοκρατίας νότια των συνόρων μας, ούτε θα το επιτρέψουμε», κατέληξε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ