Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Αλλαγή τακτικής από τους Ρώσους! Χείρα βοηθείας από τις ΗΠΑ, αγοράζουν αντιαεροπορικό σύστημα- Μια ''ανάσα'' από το MLRS "Grad" (Βίντεο)

 ''Η Ρωσία άλλαξε την τακτική του βομβαρδισμού''

Ο σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών Βαντίμ Ντενισένκο, μίλησε στην «Espresso» και είπε ότι η Ρωσία έχει αλλάξει την τακτική του βομβαρδισμού πόλεων, την οποία χρησιμοποιεί στην Ουκρανία.

"Η Ρωσία άλλαξε τη στρατηγική του βομβαρδισμού, βομβαρδίζει μαζικά πόλεις της Ουκρανίας. Παλαιότερα, εκτόξευαν αρκετούς πυραύλους, αλλά τώρα δεκάδες. Πυροβολούν από διαφορετικά σημεία. Γι' αυτό η αεράμυνα είναι δύσκολο να τους αντιμετωπίσει. Οι εκτοξευμένοι πύραυλοι αναπτύχθηκαν στα μέσα του περασμένου αιώνα και προορίζονταν να καταστρέψουν αεροπλανοφόρα, καταδρομικά και θαλάσσια πλοία. Έχουν έως χίλια κιλά εκρηκτικό γέμισμα και ταχύτητα έως 3-4 χιλιάδες χλμ. Επομένως, είναι δύσκολο να τα καταρρίψεις'', είπε ο Ντενισένκο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τέτοιοι πύραυλοι προκαλούν μεγάλες ζημιές γιατί είναι ακριβείς και προορίζονταν για στρατιωτική μάχη. Την ίδια στιγμή, οι Ρώσοι έχουν αρκετά αποθέματα σοβιετικού εξοπλισμού. Ενώ η παραγωγή "Caliber" και εξοπλισμού υψηλής ακρίβειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας αποτυγχάνει.

Βομβαρδίστηκε η Οδησσός

Ο αριθμός των θυμάτων του νυχτερινού βομβαρδισμού στην περιοχή της Οδησσού αυξήθηκε από έξι σε οκτώ άτομα. Ανάμεσα στους τραυματίες υπάρχει και ένα παιδί. Αυτό ανακοίνωσε ο ομιλητής της OVA της Οδησσού, Σεργκέι Μπράτσουκ.

"Πολλά κτίρια κατοικιών υπέστησαν ζημιές, καθώς και κτίρια κοινής ωφέλειας. , είπε ο Μπράτσουκ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τώρα η κατάσταση στην περιοχή είναι υπό έλεγχο.

Επίσης, η εντολή επιχείρησης «Νότος» δημοσιεύει φωτογραφίες από τον τόπο του βομβαρδισμού.

New York Times: Οι βομβαρδισμοί μέσα από χάρτη 

Οι New York Times δημοσίευσαν έναν χάρτη του βομβαρδισμού της Ουκρανίας το Σαββατοκύριακο, 25-26 Ιουνίου. Δείχνει τους τόπους άφιξης και την κατεύθυνση από την οποία εκτοξεύτηκαν οι πύραυλοι.

Θυμηθείτε ότι πρόσφατα ο ρωσικός στρατός εκτόξευσε ρουκέτες στο Κίεβο , την Ντέσνα, τον Γιαβόροφ, το Ζιτόμιρ, τον Νικολάεφ, το Λυσιτσάνσκ.

Ο χάρτης δείχνει ότι οι εκτοξεύσεις έγιναν μέσω του εδάφους της Λευκορωσίας. Κατά την προετοιμασία του χάρτη, η δημοσίευση αναφέρεται σε δεδομένα της ουκρανικής υπηρεσίας πληροφοριών.

Δείτε τον χάρτη 

 

Οι ΗΠΑ θα αγοράσουν συστήματα αεράμυνας για την Ουκρανία 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρόκειται να αγοράσουν συστήματα αεράμυνας μεσαίου και μεγάλου βεληνεκούς για την Ουκρανία. Αυτό αναφέρει το CNN, επικαλούμενο πηγές.

Αναμένεται ότι μια τέτοια απόφαση μπορεί να ανακοινωθεί ήδη αυτή την εβδομάδα.

Ο τύπος του αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος δεν είναι ακόμη γνωστός, αλλά αναφέρεται ότι η Ουκρανία ζήτησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες να αγοράσει τη νορβηγική εγκατάσταση NASAMS.

Η NASAMS ειδικεύεται στην καταστροφή πυραύλων κρουζ. Μπορεί να χτυπήσει στόχους σε απόσταση 20 έως 180 χιλιομέτρων. Αλλά αν αυτό το σύστημα αεράμυνας θα αγοραστεί είναι ακόμα άγνωστο.

MLRS "Grad" 

Ο ανταποκριτής της ρωσικής ιστοσελίδας ''Zvezda'' βρέθηκε μια ''ανάσα'' από το σύστημα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης Grad (MLRS) των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατά την εκτόξευση βλημάτων στις θέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Το στρατιωτικό προσωπικό χρησιμοποίησε δεδομένα πληροφοριών από drones.

Υπάρχουν μόνο λίγα χιλιόμετρα από το σημείο εκτόξευσης μέχρι τον στόχο, οπότε μετά την αντεπιστροφή, ο ρωσικός στρατός αλλάζει θέση. Αυτό απομακρύνει το προσωπικό και τον εξοπλισμό από ένα πιθανό χτύπημα. 

Οι μαχητές εργάζονται μέρα και νύχτα από διαφορετικές αποστάσεις. Ο εχθρός χτυπιέται με ισχυρά εκρηκτικά και οβίδες κατακερματισμού . Το ωστικό κύμα και τα θραύσματα σκορπίζονται εκατοντάδες μέτρα, καταστρέφοντας εχθρικές οχυρώσεις και τεθωρακισμένα οχήματα. 

 

 

Βρετανικές μυστικές υπηρεσίες: Τα ρωσικά στρατεύματα προσπαθούν να αποκτήσουν δυναμική στην κατεύθυνση Izyum

Η κύρια κατεύθυνση των ρωσικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία παραμένει ο θύλακας Severodonetsk-Lysichansky. Επίσης, η Ρωσική Ομοσπονδία προσπαθεί τώρα να αποκτήσει δυναμική στην κατεύθυνση Izyum. Αυτό αναφέρεται στη νέα περίληψη των βρετανικών πληροφοριών.

Στην κατεύθυνση του Izyum, οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν να κρατούν τη γραμμή, χρησιμοποιώντας αποτελεσματικά τη δασώδη περιοχή.

Επίσης, σύμφωνα με τους Βρετανούς, τις επόμενες εβδομάδες, η ρωσική εκστρατεία θα βασίζεται όλο και περισσότερο στην εφεδρεία. Η Εφεδρεία Στρατού της Ρωσικής Ομοσπονδίας αποτελείται από μονάδες εθελοντών - συχνά βετεράνων - που έχουν υπηρετήσει στις τακτικές ένοπλες δυνάμεις τα τελευταία πέντε χρόνια.

Πιθανώς, εθελοντές αυτής της κατηγορίας χρησιμοποιούνται για να στελεχώσουν τα τρίτα τάγματα στις τακτικές ταξιαρχίες.

Παρά την έλλειψη έτοιμων εφέδρων για την Ουκρανία, η ηγεσία της Ρωσικής Ομοσπονδίας εξακολουθεί να μην θέλει να δώσει εντολή για γενική επιστράτευση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ