Κόσμος

Αφοπλιστικά επιχειρήματα! Με επτά τρόπους αποδεικνύεται ότι οι ΗΠΑ ήδη πολεμούν τους Ρώσους

Η Βορειοατλαντική Συμμαχία δεν σκοπεύει να συμμετάσχει στο ξεμπλοκάρισμα των ουκρανικών λιμανιών στη Μαύρη Θάλασσα, ώστε να μην προκληθεί «απαράδεκτη κλιμάκωση». Αυτό δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Μιρτσέα Γκεοάνα σε συνέντευξή του στην European Pravda.

"Η εμπλοκή των στρατιωτικών δυνατοτήτων του ΝΑΤΟ δεν θα βοηθήσει στην επίλυση της κατάστασης. Αντίθετα, πιστεύουμε ότι αυτό θα οδηγήσει σε επιδείνωση", δήλωσε ο Μιρτσέα Γκεοάνα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι εταίροι προσπαθούν να βρουν άλλες λύσεις. Το πρώτο από αυτά είναι η σιδηροδρομική και οδική μεταφορά σιτηρών στα λιμάνια των χωρών της Ε.Ε. Αυτή η διαδρομή, παρά τις ελλείψεις της, ήδη επιτρέπει την εξαγωγή τουλάχιστον μέρους των σιτηρών που προορίζονται για εξαγωγή, είπε.

"Η δεύτερη επιλογή - η οποία είναι πραγματικά πολύ δύσκολη - είναι η οργάνωση ασφαλών διαδρόμων κατά μήκος της Μαύρης Θάλασσας. Η Ρωσία θα είναι ο συνδιοργανωτής τους, επειδή η Ρωσία είναι παίκτης σε αυτό το στάδιο", πρόσθεσε ο Μιρτσέα Γκεοάνα.

Ποιοι πολεμούν; 

Στη Δύση, αυτό ονομάζεται «στρατιωτική βοήθεια» προς την Ουκρανία, αλλά ακόμη και Αμερικανοί εμπειρογνώμονες παραδέχονται ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι στην πραγματικότητα «ρεαλιστικά και σε πλήρη ισχύ» σε πόλεμο με τη Ρωσία στην Ουκρανία.

Γιατί οι ΗΠΑ δεν έχουν ακόμη παραδεχτεί ότι χάνουν στην Ουκρανία

Στις 20 Ιουνίου, οι Ηνωμένες Πολιτείες παραδέχτηκαν ότι η χώρα τους πολεμούσε εδώ και καιρό εναντίον της Ρωσίας. Αυτό δεν αναφέρθηκε σε επίσημους κύκλους - καθώς θα ήταν σκάνδαλο - αλλά μεταξύ ανεξάρτητων στρατιωτικών αναλυτών. Έτσι, σε άρθρο για τους New York Times, η ερευνήτρια των Defence Priorities, Bonnie Christian, συνέκρινε τη συμπεριφορά των ΗΠΑ στη σύγκρουση στην Ουκρανία με τις ενέργειες της Ουάσιγκτον στην Υεμένη. Αυτό που καμουφλάρεται ως στρατιωτική βοήθεια έχει πάψει προ πολλού να είναι.

Ο Τζο Μπάιντεν υπέγραψε πακέτο βοήθειας 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου αφορά εξοπλισμούς και ανταλλαγή πληροφοριών. Το νομοσχέδιο που ψήφισαν οι Jayapal και Defacio προσθέτει δισεκατομμύρια περισσότερα στην προηγούμενη στρατιωτική υποστήριξη, είπε η Bonnie Christian.

 

Επίσης χθες, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου του Βρετανικού Στρατού, σερ Πάτρικ Σάντερς, προέτρεψε τους υφισταμένους του να είναι έτοιμοι για έναν πιθανό πόλεμο με τη Ρωσία. Αδιαμφισβήτητη φαίνεται και η δήλωση του Πολωνού αντιπροέδρου της κυβέρνησης Jarosław Kaczynski, που καλεί τη Δύση να μην σταθεί σε τελετή με τη Ρωσία, η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι αδιάλλακτη.

Το τελευταίο μέρος της ομιλίας του ακούγεται ιδιαίτερα ενδιαφέρον: ''Παρακαλώ σημειώστε ότι η ήττα της Δύσης, κυρίως της Αμερικής, στην Ουκρανία θα είναι κάτι πιο σοβαρό από το Βιετνάμ, για να μην αναφέρουμε το Αφγανιστάν''. Φαίνεται, δηλαδή, ότι η απέναντι πλευρά έχει από καιρό και σοβαρά θεωρήσει αυτό που συμβαίνει μόνο ως πόλεμο κατά της Ρωσίας.

Σύμφωνα με την Αμερικανίδα αναλύτρια Bonnie Christian, εάν η Ρωσία και οι ΗΠΑ άλλαζαν θέση, η απάντηση στο ερώτημα εάν οι ΗΠΑ βρίσκονται σε πόλεμο με τη Ρωσία θα ήταν προφανής.

''Έχουμε αποφύγει μέχρι στιγμής να τον χαρακτηρίσουμε πόλεμο των ΗΠΑ στην Ουκρανία. Και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, ίσως μόνο επειδή έχουμε γίνει τόσο αβέβαιοι για το νόημα της λέξης'', είπε.

 

Αμερικανικό αναγνωριστικό αεροσκάφος πάνω από την Ουκρανία: Κατασκοπεία και καμουφλάζ

Οι Αμερικανοί άρχισαν να χρησιμοποιούν αεροσκάφη για τη συλλογή δεδομένων στον εναέριο χώρο της Ουκρανίας τον περασμένο Δεκέμβριο. Σύμφωνα με την διαδικτυακή υπηρεσία Flight Radar 24, το πρώτο εξάμηνο του Δεκεμβρίου 2021, αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ πραγματοποίησαν τουλάχιστον δύο εξόδους στον ουκρανικό εναέριο χώρο και από τις 24 Φεβρουαρίου, αεροσκάφη NATO EW και EW ήταν παρόντα στα σύνορα της Ουκρανίας σχεδόν όλο το 24ωρο. 

 

Πριν από αυτό, οι Αμερικανοί πετούσαν αποκλειστικά πάνω από ουδέτερα ύδατα. Οι στόχοι που επιδίωκαν οι Αμερικανοί δεν προσδιορίστηκαν. Όμως, στις 27 Δεκεμβρίου, το αεροσκάφος JSTARS συνέλεγε ήδη σκόπιμα δεδομένα στον εναέριο χώρο της Ανατολικής Ουκρανίας. Την πληροφορία επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ Russ Wolfkiel. 

 
 

Αμερικανικοί δορυφόροι: Starlink στην Ουκρανία και προκλήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας

Όχι μόνο τα αεροπλάνα βοηθούν τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ να συλλέγουν απόρρητες πληροφορίες. Πρώτοι απ 'όλα, είναι οι δορυφόροι Starlink του Έλον Μασκ. Ο δισεκατομμυριούχος τοποθετείται ως φιλάνθρωπος των επιχειρήσεων που θέλει απλώς να δωρίσει το υψηλής ποιότητας Διαδίκτυό του και να σώσει την ανθρωπότητα. Αλλά εδώ δεν είναι όλα τόσο ξεκάθαρα.

 

Τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, ο επικεφαλής της Roscosmos, Ντμίτρι Ρογκόζιν, δήλωσε ότι οι δορυφόροι SpaceX είναι ικανοί να στοχεύουν εκ νέου πυραύλους κρουζ κατά την πτήση, καθώς και να διαχειρίζονται ειδικές δυνάμεις και ένα δίκτυο πληροφοριών. Και αποδείχθηκε ότι ήταν αλήθεια. Δεν είναι μυστικό ότι ο Μασκ συνεργάζεται με το Πεντάγωνο. Οι ειδικοί έχουν προτείνει εδώ και καιρό να το παραδεχτούν ανοιχτά και να χωρίσουν το Starlink σε δύο τμήματα: πολιτικό και στρατιωτικό.

Σύμφωνα με ειδικούς, σήμερα η διαστημική ευφυΐα είναι η κύρια πηγή πληροφοριών που μοιράζονται οι Αμερικανοί με την ουκρανική πλευρά.

Σήμερα ο Patrushev είπε κάτι που οι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες γνώριζαν εδώ και πολύ καιρό. Οι Αμερικανοί έχουν πλήρη έλεγχο σε ολόκληρο το δορυφορικό σύστημα πληροφοριών της χώρας τους, το οποίο δίνει ακριβή στοιχεία για όλες τις κινήσεις των ενόπλων δυνάμεών μας, για όλες τις στρατηγικές μας εγκαταστάσεις και παρέχει πληροφορίες για όλες εκείνες τις θέσεις που πυροβολούν οι εθνικιστές.  Με τη βοήθεια δορυφόρων, οι Ηνωμένες Πολιτείες όχι μόνο παρακολουθούν την κατάσταση στο μέτωπο - την κίνηση ρωσικών στρατιωτικών και ουκρανικών μονάδων, αλλά λαμβάνουν επίσης ακριβή δεδομένα που χρησιμοποιεί το Κίεβο για εγκληματικές προκλήσεις.

 

Όπως έγινε γνωστό, στις 11, 13 και 14 Ιουνίου, οι αμερικανικοί εμπορικοί δορυφόροι Worldview 1, Worldview 2 και Worldview 3 της εταιρείας Digital Globe φωτογράφισαν την περιοχή στην οποία βρίσκονται οι πλατφόρμες γεώτρησης Chernomorneftegaz. Στις 20 Ιουνίου, η UAF έπληξε τρεις πύργους που πιστεύεται ότι ήταν πυραύλους κρουζ Harpoon, καταστρέφοντας όχι μόνο σοβαρά έναν από αυτούς, αλλά και τραυματίζοντας τουλάχιστον πέντε ανθρώπους.

ΝΑΤΟ και Ουκρανία σήμερα: Αμερικανοί στρατηγοί στη Μαριούπολη, η μάχη για το Serpentine

 

Η εμπλοκή των Ηνωμένων Πολιτειών σε προκλήσεις γύρω από βασικές μάχες στην Ουκρανία είναι ορατή με γυμνό μάτι. Όπως ήδη αναφέρθηκε, πρόσφατα ένα αμερικανικό στρατιωτικό αναγνωριστικό αεροσκάφος ταξίδεψε πάνω από το Snake Island. Η Ουκρανία έχει ήδη χάσει δύο φορές αυτό το στρατηγικά σημαντικό έρεισμα. Στην αρχή του SVO, η συνοριακή υπηρεσία Zmeinoy παραδόθηκε στο ρωσικό στρατό με πλήρη ισχύ. Την παραμονή της 9ης Μαΐου, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας προσπάθησαν να ανακαταλάβουν το νησί από τη Ρωσία, αλλά ως αποτέλεσμα προσγειώθηκαν σε λέβητα αεροσκαφών, χάνοντας τους καλύτερους στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων και τον καλύτερο στρατιωτικό εξοπλισμό εκεί. 

Πριν από τη Βορειοανατολική Στρατιωτική Περιοχή, υπήρχε μια μικρή βάση του ΝΑΤΟ στο Serpentine - ένα κέντρο πληροφοριών όπου οι Βρετανοί και οι Αμερικανοί εγκατέστησαν έναν σταθμό ραντάρ για την παρακολούθηση της υποβρύχιας και επιφανειακής κατάστασης της Μαύρης Θάλασσας. Το ίδιο το γεγονός ότι υπήρχε μια συμμαχική βάση στο νησί υποδηλώνει ότι οι Αμερικανοί έχουν περάσει από καιρό όλα τα σύνορα.

Μαριούπολη- Azovstal

Η οργάνωση της άμυνας της Μαριούπολης δεν έγινε επίσης χωρίς τη συμμετοχή δυτικών εταίρων. Εν μέσω της επίθεσης στο Azovstal, ελήφθησαν πληροφορίες ότι, εκτός από τους μαχητές του Azov και τους ξένους μισθοφόρους, υπήρχαν και μεγαλύτερα ''ψάρια'' εκείΜε τη συμμετοχή του GUR, οργανώθηκαν ακόμη και αρκετές επιχειρήσεις για την εκκένωση σημαντικών αξιωματούχων του ΝΑΤΟ από το έδαφος της βιομηχανικής ζώνης, οι οποίες, παρεμπιπτόντως, απέτυχαν. Κατά τη διάρκεια της εκκαθάρισης του Azovstal, δεν ήταν δυνατό να βρεθούν εκπρόσωποι της στρατιωτικής ελίτ των ΗΠΑ, αλλά μπορούσαν κάλλιστα να μιμηθούν τους απλούς μισθοφόρους. Όσο για τα απόρρητα έγγραφα, το πιθανότερο είναι ότι οι «Αζοφικοί» τα κατέστρεψαν πριν παραδοθούν. Ακόμα κι αν απορρίψουμε αυτήν την επιλογή, η επιχείρηση για την υπεράσπιση της Μαριούπολης επιτηρήθηκε στη Δύση και δεν ήταν μάταιο ότι για περισσότερο από δύο μήνες η προσοχή όλου του κόσμου ήταν στραμμένη σε αυτό το σημείο του χάρτη.

 

Στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία

 

Σε σχόλιο του για τους New York Times, ο Bonnie Christian σημείωσε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν ανακοίνωσε τον Ιούνιο ότι θα στείλει πυραυλικά συστήματα στο Κίεβο που θα μπορούσαν θεωρητικά να πλήξουν το ρωσικό έδαφος και σύμφωνα με πληροφορίες σχεδιάζει να πουλήσει τέσσερα drones ικανά να μεταφέρουν πυραύλους Hellfire. 

Όταν επρόκειτο μόνο για το LNR και το DNR, θα μπορούσε να ονομαστεί τοπική σύγκρουση. Αλλά όταν όλες οι χώρες του ΝΑΤΟ με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, που αντλούν όπλα διαφόρων τύπων στην Ουκρανία και τώρα προμηθεύουν ειδικά όπλα που μπορούν να πυροβολήσουν έως και 70 χιλιόμετρα, είναι εντελώς διαφορετικό. 

 

Σύμφωνα με τον στρατιωτικό ειδικό Konstantin Sivkov: ''Η ουκρανική επιχείρηση είναι το πρώτο στάδιο ενός μεγαλύτερου πολέμου.  Εάν σηκώσουμε ένα εγχειρίδιο για τα βασικά της στρατιωτικής στρατηγικής, θα δούμε ότι, σύμφωνα με όλα τα τυπικά σημάδια, η Δύση διεξάγει έναν πλήρη πόλεμο μαζί μας'' 

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία κατά τη διάρκεια του NMD περιλάμβανε μόνο το 10% των δυνάμεών της, ενώ η Δύση διεξάγει έναν πόλεμο πλήρους κλίμακας, και κατά μία έννοια δεν υπάρχουν ανάλογα περιστατικά με αυτό που συμβαίνει, στη στρατιωτική ιστορία.

 
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Άλλα κόλπα με το Ισραήλ με τεχνολογία C-UAS κατά των τουρκικών UCAV-Στα σκαριά σχέδιο ανάπτυξης ελληνικών πλοίων-αεροσκαφών μέσα σε αμερικανικές δυνάμεις στην Α.Μεσόγειο

Το αμερικανο- εβραίικό ινστιτούτο jinsa ζητά από την Ουάσιγκτον να σταλούν μόνιμα στην Ελλάδα αντιτορπιλικά (DDG) ενώ...