Κόσμος

Η Ρωσία απέσπασε τουλάχιστον 400.000 τόνους σιτηρών από το κατεχόμενο τμήμα της Ουκρανίας

Η Ρωσική Ομοσπονδία απέσπασε περίπου 400.000 τόνους σιτηρών από το κατεχόμενο έδαφος της Ουκρανίας. Αυτό είναι σχεδόν το ένα τρίτο του συνόλου των πρώτων υλών που υπήρχαν κατά την κατοχή. Είπε ο πρώτος αναπληρωτής επικεφαλής του ουκρανικού Υπουργείου Αγροτικής Πολιτικής και Τροφίμων, Taras Vysotskyy, δήλωσε.

"Κατά τη στιγμή της πραγματικής κατοχής, υπήρχαν περίπου ενάμισι εκατομμύριο τόνοι σιτηρών σε αυτά τα εδάφη, σε σχέση με τα μητρώα των ανελκυστήρων. Και λάβαμε πληροφορίες από αυτά τα εδάφη από Ουκρανούς σχετικά με το γεγονός της εξαγωγής. Αν προσθέσετε όλες αυτές τις περιπτώσεις περίπου 400 χιλιάδες τόνους. Θα είμαστε σε θέση να πούμε με σαφήνεια τι θα κάνουμε με το υπόλοιπο ένα εκατομμύριο τόνους μόνο μετά την απομάκρυνση", δήλωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Vysoktsiy πρόσθεσε επίσης ότι σύμφωνα με το Κέντρο Έρευνας για τη Διαχείριση Τροφίμων και Γης της Οικονομικής Σχολής του Κιέβου, οι γεωργικές απώλειες της χώρας  από την εισβολή της Ρωσίας ανέρχονται ήδη σε 4,3 δισ. δολάρια.

"Η Ρωσία καταστρέφει σκόπιμα τις αγροτικές υποδομές", πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Αποφασιστική κίνηση της Αθήνας με Χαρδαλιά και Φλώρο αποσόβησε «θερμό» επεισόδιο στη Ρόδο και ευθεία αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων

Όλα τα εμπορικά πλοία που συμμετείχαν στην επιχείρηση συντονίστηκαν με τον Ελληνικό Θάλαμο Επιχειρήσεων, αφήνοντας τους...