Κόσμος

Βρετανικό υπ. Άμυνας: H Ρωσία "αφαίρεσε" αρκετούς κορυφαίους στρατιωτικούς διοικητές από τις αρχές Ιουνίου

Το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου ισχυρίζεται ότι η Ρωσία "αφαίρεσε" αρκετούς κορυφαίους στρατιωτικούς διοικητές από τις αρχές Ιουνίου

Η ενημέρωση των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών δείχνει ότι αρκετοί Ρώσοι στρατηγοί έχουν πιθανότατα απομακρυνθεί από καίριες επιχειρησιακές θέσεις από τις αρχές Ιουνίου.

Υπάρχουν αναφορές ότι η ανώτατη στρατιωτική διοίκηση του Κρεμλίνου έχει κλονιστεί από την αρχή του μήνα λόγω της καθημερινής κλιμάκωσης των εντάσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας. 

Σύμφωνα με την ενημέρωση των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών, είναι πολύ πιθανό η ρωσική διοίκηση να έχει απομακρύνει αρκετούς στρατηγούς από βασικές επιχειρησιακές θέσεις στον πόλεμο στην Ουκρανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περαιτέρω, σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ηγεσία του Κρεμλίνου απομάκρυνε τον στρατηγό-συνταγματάρχη Andrei Serdyukov των αερομεταφερόμενων δυνάμεων και τον στρατηγό Alexandr Dvornikov του νότιου στρατού (SGF). 

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, αυτό πιθανόν να οφείλεται στον ρόλο του τελευταίου ως "γενικού επιχειρησιακού διοικητή των δυνάμεων εισβολής".

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ