Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

"Λευκός καπνός" από την Σύνοδο Κορυφής: Οι «27» έδωσαν το πράσινο φως για την ένταξη της Ουκρανίας στην Ε.Ε

Η Ουκρανία είναι υποψήφια προς ένταξη χώρα στην Ε.Ε., όπως ανακοινώθηκε στη Σύνοδο Κορυφής.

Σε μια ιστορική όπως χαρακτηρίζεται στιγμή, οι ηγέτες των 27 χωρών της Ε.Ε. συμφώνησαν να δώσουν στην πολύπαθη Ουκρανία, που εδώ και μήνες αντιστέκεται έναντι των Ρώσων εισβολέων, τον χαρακτηρισμό της υποψήφιας προς ένταξη χώρας, δίνοντας έτσι το «πράσινο φως» για αυτή την προοπτική.

Το αίτημα το είχε υποβάλλει επίσημα ο πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ μέσω ανάρτησής του μίλησε για ιστορική στιγμή τονίζοντας: «Αυτό είναι ένα καίριο βήμα στην πορεία σας προς ένταξη στην ΕΕ».

 

«Οι «27» συμφώνησαν να χορηγηθεί καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας στην Ουκρανία και τη Μολδαβία», ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Στο ίδιο μήκος κλίματος και η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν που κάνει λόγο για μια καλή μέρα για την Ευρώπη και πως η Ουκρανία και η Μολδαβία αποτελούν μέρος μιας μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας.

 

Ικανοποίηση από Ζελένσκι

Λίγο μετά το ναι των ηγετών στη Σύνοδο Κορυφής για την ένταξη Ουκρανίας και Μολδαβίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ο πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι χαιρέτησε αυτή την απόφαση και έκανε λόγο για ιστορική στιγμή.

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ