Κόσμος

Δριμεία επίθεση από τον Μπ. Γκέιτς στα crypto: Απάτη! Η θεωρία του μεγαλύτερου ανόητου

Δριμεία κριτική από τον Μπιλ Γκέιτς σε project κρυπτονομισμάτων, όπως είναι τα NFTs (μη ανταλλάξιμες μάρκες, που πιστοποιούν ότι σου ανήκει ένα ψηφιακό έργο τέχνης), κάνοντας λόγο για μία απάτη που στηρίζεται στη «θεωρία του μεγαλύτερου ανόητου». 

«Προφανώς, πανάκριβες ψηφιακές εικόνες μαϊμούδων δεν μπορούν να κάνουν κάτι για να βελτιώσουν τον κόσμο» σχολίασε ο Γκέιτς σαρκαστικά σε εκδήλωση στο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια, που οργάνωσε το TechCrunch. Διευκρίνισε πως δεν έχει ούτε long ούτε short θέσεις σε τέτοιου είδους στοιχεία ενεργητικού. 

Ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Microsof έχει και στο παρελθόν ασκήσει κριτική στα κρυπτονομίσματα, ερχόμενος μάλιστα σε σύγκρουση με τον Έλον Μασκ ως προς το εάν το Bitcoin είναι υπερβολικά ριψοκίνδυνο για τους μικροεπενδυτές, αλλά και επιζήμιο για το περιβάλλον εξαιτίας της εξαιρετικά ενεργοβόρας διαδικασίας του mining. 

Ο Γκέιτς μίλησε στην εκδήλωση ως ιδρυτής του «πράσινου» fund Breakthrough Energy Ventures, που άρχισε τη λειτουργία του το 2015, και εξήγησε μεταξύ άλλων πόσο δύσκολο είναι να "στρατολογήσει" μηχανικούς της Σίλικον Βάλει προκειμένου να εργαστούν σε κλάδους όπως οι βομηχανίες χημικών ή οι χαλυβουργίες, όπου υπάρχει μεγάλη ανάγκη για τεχνολογίες, ο οποίες θα μειώσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Το Bitcoin έκανε βουτιά 15% τη Δευτέρα και υποχώρησε περαιτέρω κατά 5,4% την Τρίτη στο πλαίσιο ενός ευρύτερου sell off των ριψοκίνδυνων στοιχείων ενεργητικού. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ