M-RCV
Κόσμος

Το Ισράηλ θα ξεκινήσει δοκιμές σε ρομποτικό μη επανδρωμένο όχημα (Εικόνα)

Το ισραηλινό υπουργείο άμυνας θα ξεκινήσει να δοκιμάζει ένα ρομποτικό μη επανδρωμένο όχημα (το Medium Robotic Combat Vehicle M-RCV, δηλαδή "μεσαίο ρομποτικό όχημα μάχης"), το οποίο ανέπτυξε η Διεύθυνση Αμυντικής Έρευνας και Ανάπτυξης (DDR&D) του υπουργείου της χώρας, η Διεύθυνση Αρμάτων Μάχης και ΤΟΜΠ και οι ισραηλινές βιομηχανίες ασφάλειας. 

Το ρομποτικό όχημα μάχης παρουσιάστηκε στο περίπτερο της Elbit Systems στην αμυντική έκθεση Eurosatory. Το όχημα περιλαμβάνει μία ρομποτική πλατφόρμα τύπου BLR-2, την οποία κατασκευάζει η BL, έναν αυτόνομο πυργίσκο 30 χιλιοστών, τον οποίο ανέπτυξε η Διεύθυνση Αρμάτων Μάχης και ΤΟΜΠ για το ΤΟΜΠ Eitan, το ενεργό σύστημα προστασίας Iron Fist ("σιδερένια γροθιά") της Elbit Systems, συστήματα ελέγχου πυρός και διαχείρισης αποστολής και ρομποτικό αυτόνομο κιτ σε συνδυασμό με συστήματα περιστασιακής αντίληψης. 

Το όχημα επίσης διαθέτει ένα drone σε κάψουλα για αποστολές αναγνώρισης και ένα παθητικό κιτ αισθητήρων, το οποίο ανέπτυξε η Elbit Systems και η Foresight.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το προϊόν τεχνολογικής επίδειξης ενσωματώνει έναν αριθμό υπερσύγχρονων τεχνολογιών, συμπεριλαμβανομένων προηγμένων ικανοτήτων εκτέλεσης ελιγμών, την ικανότητα να μεταφέρει βαριά και ποικίλα φορτία αποστολής και ένα ενσωματωμένο σύστημα για μεταφορά μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων. 

Το όχημα επίσης θα ενσωματώνει στόχαστρα, έναν εκτοξευτή πυραύλων IAI και τους πυραύλους Spike του προηγμένου αμυντικού συστήματος της Rafael. Οι δυνατότητες του M-RCV περιλαμβάνουν μία ιδιαίτερα αυτόνομη λύση για αναγνωριστικούς σκοπούς και ελεγχόμενη φονική ικανότητα σε περιπτώσεις παντός εδάφους. Είναι επιχειρησιακό κατά την διάρκεια μέρας και νύχτας και παντός καιρού ενώ δίνεται έμφαση στην επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα, στην απλοϊκότητα, στην ελάχιστη παρεμβολή του χειριστή και στην ενσωμάτωση ετερογενών μη επανδρωμένων συστοιχιών. 

Το σύστημα αναπτύχθηκε ως μέρος μίας αυτόνομης ιδέας για το πεδίο της μάχης από την DDR&D, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Αρμάτων Μάχης και ΤΟΜΠ, ενώ εφαρμόζεται μία ανοιχτή αρχιτεκτονική για την ενσωμάτωση μελλοντικών δυνατοτήτων και την ενσωμάτωση ρομποτικών δυνατοτήτων και άλλων εργαλείων.

Το σύστημα αποτελεί μία επένδυση πολλών χρόνων, ενώ οποίο αναμένεται να ξεκινήσει τις δοκιμές σε αντιπροσωπευτικά σενάρια στο πεδίο το 2021. 

GALLERY

M-RCV
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ